Vizita.si
Debelost kljub temu, da načne samozavest, za marsikoga ni težava. Vse dokler ne začne ogrožati zdravja.

Novice

Skupaj sta tehtala skoraj 300 kilogramov

E. D.
18. 01. 2011 06.38
0

Ko sta se Nicky in Glynn Washington pred 13 leti spoznala na zmenku na slepo, sta bila oba pretežka. A prav debelost in ljubezen do kalorične, nezdrave hrane ju je zbližala. Sčasoma sta se tako zredila, da sta skupaj tehtala kar 279 kilogramov.

Medtem ko je Glynn shujšal s pomočjo operacije zmanjšanja želodca, se je Nicky odvečnih kilogramov lotila z dieto in gibanjem.
Medtem ko je Glynn shujšal s pomočjo operacije zmanjšanja želodca, se je Nicky odvečnih kilogramov lotila z dieto in gibanjem.FOTO: iStockphoto

Pred 13 leti, ko sta se prvič videla, je Nicky tehtala 108 kilogramov, Glynn 152. ''Kar oddahnila sem si, ko sva se prvič dobila in sem videla, da je debelušen. Nikoli namreč nisem imela suhega partnerja in ne bi mi bilo prijetno, če bi bila z nekom, ki je bolj droben od mene,'' se njunega prvega zmenka na slepo spominja Nicky. ''Tudi Glynn je bil zelo sramežljiv in zaradi teže ni bil ravno samozavesten.'' Ker je tudi sama čutila podobno, sta se z Glynnom hitro ujela. Razumela sta drug drugega, povezovala pa ju je tudi nezdrava navada – oboževanje kalorične in nič kaj zdrave hrane. ''Najbolj name je bilo všeč, ko sva zvečer sedla pred televizijski ekran in si razdelila čokolado ali pecivo in skupaj uživala v teh okusnih pregrehah,'' priznava Nicky.

To pa se je seveda poznalo na njunih kilogramih, kajti sčasoma sta se še dodatno zredila. Nicky je tako čez čas tehtala 114 kilogramov, Glynn pa 165. ''Ni nama bilo mar, da sva debela. Tudi dejstvo, da jeva zelo nezdravo, naju ni motilo. Preprosto uživala vsa v vsej tej kalorični in nezdravi hrani,'' pove Britanka. A ko jo je Glynn zaprosil za roko in je morala kupiti poročno obleko, je zaradi obilne postave vendarle občutila nekaj nelagodja. ''Nikakor se nisem mogla pripraviti do tega, da bi se odpravila v poročne salone. Tam bi se namreč morala soočiti z vsemi tistimi suhimi, postavnimi prodajalkami, ki bi me gledale, kako se poskušam stlačiti v obleke, ki so mi vse po vrsti premajhne.'' A nekako je le uspela najti voljo, da je našla svojo popolno obleko, in potem ko je dahnila usodni da, spet pozabila na debelost.

Kmalu je Nicky zanosila in nosečnost uporabila kot izgovor, da je jedla še bolj kot doslej. ''Nosečnost sem izkoristila za to, da sem jedla, kar koli sem hotela in kadar koli sem hotela. Tako sem bila po obeh nosečnostih še obilnejša kot prej. A ob dveh otrocih nisem imela časa, da bi mislila na to,'' se spominja Nicky, ki je še vedno jedla veliko in kalorično. Samo za večerjo sta z Glynnom pojedla ogromni pico, lazanjo ali kitajsko hrano, sicer pa sta vsak dan snedla tudi kakšno čokolado, tortice ali druge sladkarije, čips … Zaradi debelost z otrokoma nista mogla noreti po igrišču, saj sta se zelo hitro utrudila, Glynn pa je imel tudi izredno visok krvni tlak.

In ravno zdravstvene težave ter grožnje, ki jih s seboj prinaša debelost, so Glynna pripravile do tega, da se je zatrdno odločil, da mora enkrat za vselej shujšati. Prepričan, da mu samo z dieto in telovadbo ne bo uspelo, se je odločil za operacijo zmanjšanja želodca, a Nicky je misel na takšen poseg strašila. ''V časopisu sem brala, da je neka ženska zaradi zapletov po takšni operaciji umrla, in tako zelo me je bilo strah, da bi se tudi Glynnu kaj zgodilo. Veliko ljubše bi mi bilo, če bi hujšal po naravni poti, brez operacije,'' se spominja Nicky. ''Tisto noč pred posegom nisem nič spala. Pred očmi so se mi vrteli črni scenariji. Bila sem na smrt prestrašena.'' In ko je po treh urah posega videla moža, sicer bledega in oslabelega, vendar živega, je bila presrečna, da je najhujše za njimi.

Po obeh nosečnostih se je Nicky še bolj zredila, a takrat se ni imela časa ukvarjati z odvečnimi kilogrami, pravi.
Po obeh nosečnostih se je Nicky še bolj zredila, a takrat se ni imela časa ukvarjati z odvečnimi kilogrami, pravi. FOTO: iStockphoto

Poseg, s katerim so mu zmanjšali želodec, je obrodil sadove. Glynn je bil namreč vse lažji in tako se je tudi Nicky odločila, da bo shujšala. ''Nisem mogla biti več edina debela v naši družini!'' pravi. ''Vendar na operacijo, kakršno je imel Glynn, niti pomislila nisem, saj nisem hotela, da bi zaradi tega imel skrbi in strahove, kot sem jih imela jaz. Tako sem se vključila v skupino za hujšanje, kjer so me že prvi dan stehtali in ugotovila sem, da moj indeks telesne teže znaša 47. Kar je pomenilo, da sem v skupini kritično debelih ljudi.'' Tako se je prvič v življenju odločno lotila hujšanja. Sladkarije, čips, pice in druga kalorična živila je zamenjala za zelenjavo, sadje, perutnino in tako sčasoma izgubila lepo število kilogramov. Danes namreč Nicky tehta 76 kilogramov, Glynn pa 100. Bolj vitka postava je korenito spremenila njuno počutje in življenje nasploh. ''Prvič v življenju se počutim res ženstveno in prvič v življenju sem ponosna na svoje telo. Lahko si kupim oprijete kavbojke in majice, kar je naravnost čudovito!'' se veseli Nicky. ''Tudi Glynn je ponosen name in na mojo novo postavo, seveda pa je ponosen tudi nase.'' Glynn pa dodaja: ''Zdaj sem veliko bolj srečen. In tako zelo ponosen sem na Nicky. Tako zelo trdo je garala, da se je znebila vseh teh kilogramov in zdaj je res videti neverjetno!''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587