Vizita.si
image (28)

Novice

'Žal je to tista prava realnost'

L.E.
25. 03. 2016 09.43
12

Mary Maxwell je uspelo izgubiti kar 75 kilogramov. Čeprav je presrečna, ker se počuti mnogo bolj zdrava, dodaja, da se ne počuti veliko bolj privlačna. Ostalo ji je ogromno odvečne kože. A kljub temu, poudarja, je najpomembneje, da je z manj kilogrami vsaj bolj zdrava.

"Žal je to tista prava realnost," pripoveduje Američanka Mary Maxwell, ki ji je uspelo izgubiti kar 75 kilogramov. Presrečna je, ker se počuti bolj zdrava. A zaradi odvečne kože se svoje telo še vedno trudi skriti.

Potem ko je imela pri dvajsetih operacijo zmanjšanja želodca, s katero ji je uspelo toliko shujšati, sedaj počasi zbira denar še za operacijo, s katero ji bodo odstranili odvečno kožo. "A četudi zanjo recimo nikoli ne bi zbrala dovolj denarja, nisem nesrečna," pravi. Hujšanja se je lotila tudi zato, ker je zaradi bolezni, ki so posledica prevelike teže, izgubila najprej očeta. Potem pri štirih letih mater in kmalu zatem teto. Posvojil jo je stric. Ko je bila stara osem let, so mu diagnozirali raka. To jo je zlomilo. 

Ko hrana postane tolažba

Tolažbo je začela iskati v hrani. Ko je začela obiskovati šesti razred, je imela 68 kilogramov. Ko je stric malo pred njenim trinajstim dnevom preminil, je njena teža le še rasla. Ko je končala srednjo šolo, je imela 113 kilogramov. "Bila sem depresivna, razmišljala sem o samomoru. Ljudje so znali biti kruti do mene in to nikoli ni bilo lahko sprejeti. Ko bi prišla v trgovino z oblačili, bi me vse prodajalke gledale postrani. Bila sem mlado dekle, ki se je spopadala s smrtjo treh, ki so bili moji starši, hkrati sem čutila, da me družba obsoja in zavrača. Bilo mi je težko. A edino tolažbo sem našla v hrani. Ko sem jedla, sem se počutila dobro." Ko se je pri dvajsetih odločila za bariatrično operacijo, je imela že 143 kilogramov.

Rešitev je našla v ljubezni

Vse se je spremenilo, ko ji je prijatelj Josh povedal, da se je vanjo zaljubil. Takrat se je želela spremeniti. "Želela sem lepšo prihodnost in nisem želela usode svoje družine. Vsi so bili vedno pretežki. Ne samo starši, tudi stari starši, tete, strici. In zaradi tega jim ni bilo lahko. Odločila sem se, da jaz ne želim končati enako. Obiskala sem zdravnika in se z njim pogovorila o možnostih izgube teže z operacijo." S tem posegom je izgubila polovico svoje teže. Prvič se počuti odlično. Začela se je ukvarjati s športom. Z Joshom sta prepotovala Azijo.

Toda trenutno se še vedno bori z odvečno kožo na trebuhu, nogah in rokah. Še vedno se zato oblači tako, da skriva svojo postavo. In še vedno ni bila na plaži. Upa, da se bo tudi to nekoč spremenilo. A vesela je že, da ima bolj zdravo težo. 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587