Vizita.si
image (28)

Novice

Mislili so, da gre za materino znamenje – resnica je bila veliko hujša ...

S.P.
07. 02. 2013 14.11
7

Ko sta zakonca Hankins na obrazu svoje novorojenke opazila neobičajen madež, si niti predstavljala nista, da bo ta njeno življenje kaj kmalu spremenil v pravi pekel. Izkazalo se je namreč, da je njeno telo prekrilo kar 36 bolečih tumorjev, ki pa jih še danes niso uspeli dokončno odstraniti.

Že kmalu po rojstvu male Lottie Hankins iz Velike Britanije, sta starša na predelu njenih ustnic zasledila majhno bulico, ki jo je prekrival neobičajen izpuščaj. Nemudoma sta se vrnila v bolnišnico, a ju je zdravnik pomiril, češ da gre zgolj za začetno podobo materinega znamenja. Žal je bilo stanje v resnici veliko hujše. Majhna bulica je namreč hitro rastla, vse dokler se ni razvila v tumor v velikosti teniške žogice, ki je pohabil ter izmaličil večji del njenega obraza.

Prve težave so se pojavile že po treh mesecih, saj jo je izpuščaj začel močno srbeti. “Tako močno se je praskala, da je rano odprla in utrpela hudo infekcijo. Poškodovani predel se je hitro gnojil, Lottie pa kmalu ni več hotela jesti ali piti, zaradi česar je iz ure v uro postajala šibkejša,“ se spominjata starša, ki sta jo še isti dan odpeljala v bolnišnico Great Ormond Street Hospital.

Rezultati podrobnih raziskav so bili za vse prisotne naravnost pretresljivi. Deklici so namreč odkrili hemangion oziroma najpogostejšo obliko tumorja pri otrocih do prvega leta starosti, za katerega je značilno, da se razvije na predelu glave ali vratu ter žrtvi zadaja neznosne bolečine. “Razložili so mi, da je bolečina, ki jo trenutno prestaja, primerljiva z bolečino, ki bi jo občutili, če bi nam nekdo z nožem zarezal v živo meso,“ je še danes ogorčena mati. Sicer so jo nemudoma začeli zdraviti z morfijem in steroidi, a kot da že to ni bilo dovolj, so se težave le še stopnjevale.

Že v naslednjih raziskavah so namreč ugotovili, da je njene organe preplavilo kar 36 manjših benignih tvorb, ki pa jih je bilo treba nujno in hitro operativno odstraniti. “Do danes je prestala že več zapletenih kirurških posegov, s katerimi so želeli izkoreniniti to grozovito nadlogo, a so naju že vnaprej opozorili, da je pot do cilja še dolga. Najprej so se posvetili njenemu obrazu ter ga znova polepšali, kar je Lottie znatno spremenilo življenje. Zaradi tumorja namreč že dalj časa ni mogla jesti ali govoriti, precej okrhana pa je bila tudi njena samopodoba. Zdaj končno uživa življenje, takšno, kot si ga zasluži, in za to bova vsemu zdravniškemu osebju neizmerno ter večno hvaležna.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587