Vizita.si
V novem telesu se Chloe počuti več kot odlično.

Novice

Danes ga ne bi prepoznali

S.C.
19. 02. 2012 08.10
5

Še do nedavnega je bila Chloe privlačen in postaven moški, danes pa je tako ljubka in simpatična, da nihče ne bi pomislil, da se ni rodila kot ženska. In vse samo zaradi enega čebeljega pika.

V novem telesu se Chloe počuti več kot odlično.
V novem telesu se Chloe počuti več kot odlično. FOTO: Facebook
Kot majhen deček sem se sicer igrala z avtomobilčki in preživljala prosti čas v peskovniku, vendar nihče ni vedel, da v resnici sploh ne sodim tja,“ se spominja danes 40-letna Chloe Prince iz Ohia, ki se je rodila kot Ted in še do nedavnega živela življenje povprečnega moškega. “Globoko v sebi pa sem že v  otroštvu začutila, da me privlačijo dekliške oblekice. Večkrat sem se izmuznila v sestrino sobo in pomerjala njena oblačila.“ Ker je bila vzgojena v strogem konzervativnem duhu, je svojo skrivnost skrivala pred svetom in se trudila živeti kot vsak povprečen moški. Z leti se je zbližala s svojo sosedo Renee, s katero si je kmalu ustvarila družino. “Tik pred poroko me je Ted šokiral, ko me je odpeljal na svoje skrivno mesto in odprl omaro,“ pove Renee, s katero ima Chloe dva otroka. “Nisem vedela, kako naj reagiram. Po začetnem šoku sem se nekako sprijaznila z njegovim fetišem, a ga nisem jemala pretirano resno.“ Toda vse skupaj je bilo veliko bolj resno, kot je bilo videti na prvi pogled.

Po osmih letih zakona je Teda nekega dne pičila čebela in ker je bil na pik alergičen, so ga urgentno pripeljali v bolnišnico. “Ali veste, da trpite za Klinefelterjevim sindromom, so me vprašali zdravniki,“ se spominja Chloe. “Nisem imela pojma, kaj je to, toda ko so mi pojasnili, da gre za obliko genske motnje, zaradi katere pride do pomanjkanja testosterona v telesu, mi je bilo vse jasno. Končno sem razumela, kaj se je ves ta čas dogajalo z mano.“

Čebelji pik je situacijo še poslabšal. Raven testosterona se je drastično znižala, zaradi česar so Tedu oziroma Chloe začele rasti prsi, mišice so postajale vedno manj izrazite, dlake na telesu pa iz dneva v dan redkejše. Spremembe so nanjo vplivale več kot odlično, saj se je prvič v življenju dobro počutila v svoji koži, zato se je tudi odločila za uradno spremembo spola z operacijo, zamenjala je ime in začela živeti kot ženska. Nedavno je javnosti zaupala svojo življenjsko zgodbo, razkrila je, kako hudo se ji je bilo boriti sami s seboj in kako hudo je bilo za njeno ženo in njuna dva otroka. A najpomembneje je, da je zadovoljna s svojo novo podobo in končno živi življenje, kot si ga je vedno želela.

Klinefelterjev sindrom pomeni prisotnost kombinacije kariotipa xxy kromosoma, torej višek ženskega x kromosoma pri moškem. Gre za precej pogosto kromosomsko motnjo, ki se pojavi pri vsakem petstotem živorojenem dečku. Moški, ki se rodijo s Klinefelterjevim sindromom imajo v času pubertete nizko vrednost testosterona in višjo vrednost estrogena, kot je to običajno. Postava fantov je visoka in suhljata. Pri najstnikih se razvije manjša telesna in obrazna poraščenost. Značilna je zmanjšana mišična moč in masa. Razvijejo se majhni testisi, ki niso zmožni proizvajati sperme. Prepoznaven znak je tudi visok glas in mladosten videz, bolj skrajno izražanje simptomov pa je tudi povečanje možnosti prsnega raka.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587