Vizita.si
Debelost je lahko veliko ovira tudi za seks.

Novice

Zaradi debelosti nista seksala pet let

E. D.
08. 10. 2010 12.47
6

Neil in Jennie sta bila vse prej kot običajen zakonski par. Bila sta namreč tako obilna, da sta zlomila kar šest postelj in da zadnjih pet let nista bila več spolno aktivna. Skupaj sta tehtala več kot 400 kilogramov.

Debelost je lahko veliko ovira tudi za seks.
Debelost je lahko veliko ovira tudi za seks.FOTO: iStockphoto
Neil in Jennie Bakewell sta se spoznala pred desetimi leti prek interneta. Že takrat sta bila oba dokaj obilna. Neil je tehtal 178 kilogramov, Jennie 114. A debelost ju ni ovirala. Takoj sta si bila všeč in v dveh letih se je njuna ljubezen tako okrepila, da sta stopila pred oltar. V mesecih in letih po poroki pa je njuna teža samo še naraščala. Tako sta čez čas skupaj tehtala že 420 kilogramov. Jedla sta nezdravo in redilno.
Nielu je debelost povzročala tudi zdravstvene težave.
Nielu je debelost povzročala tudi zdravstvene težave. FOTO: iStockphoto

''Za zajtrk sem pojedel štiri toaste, namazane z maslom. Potem sem si privoščil še zavitek s klobaso, opoldne pa sendvič s sirom in palačinko. Ko je bil čas za kosilo, sem vase spet vrgel kakšen sendvič ter si za sladico privoščil še čokolado,'' priznava Neil. ''Nažiranje se je nadaljevalo tudi popoldan. Ko sem prišel iz službe, je bil spet na vrsti prigrizek. Zvečer pa sva si z Jennie privoščila še kakšno hitro hrano.'' A to sploh še ni bilo vse. Tik preden je legel k počitku, si je privoščil še nekaj toastov z maslom, dnevno pa je spil tudi po 12 pločevink gaziranih pijač.

A debelost je kmalu načela njuno zdravje. Še posebej Niel je vse težje hodil. Že po nekaj korakih se je nadvse utrudil in pritisk na hrbtenico mu je povzročal zelo hude bolečine. Ne le to, zaradi debelosti je začel pešati celu njun odnos. ''Z Jennie nisva bila več intimna. Spolnost je bila neizvedljiva, ker sva bila oba preobilna. V desetih letih zveze sva polomila kar šest postelj,'' še pove Neil. Tudi na zmenke nista več hodila. ''Kadar koli sva šla ven, so ljudje na ulici strmeli v naju in naju zmerjali s smrduhi in debeluhi,'' dodaja Jennie. ''Tudi sama sva vedela, da ne jeva prav, da bi morala jesti drugače, a nikakor nisva mogla shujšati. Poskusila sva vse mogoče – priključila sva se skupinam za pomoč pri hujšanju, jedla različne pripravke za hujšanje, najela celo osebnega trenerja in kuharja. A nič ni pomagalo.''

Zakonca Bakewell sta skupaj tehtala čez 400 kilogramov.
Zakonca Bakewell sta skupaj tehtala čez 400 kilogramov.FOTO: iStockphoto

Šele ko je Niel obiskal osebnega zdravnika in mu je ta povedal, da bo, če bo tako nadaljeval, v petih letih verjetno umrl zaradi vseh težav, ki jih s seboj prinaša debelost, so se zakoncema odprle oči. Vedela sta, da morata nekaj ukreniti, zato sta se odločila za operacijo zmanjšanja želodca. Prvi je bil na vrsti Niel, saj je bilo njegovo zdravje bolj ogroženo. ''Bilo me je strah, da se bo kaj zapletlo in da bom umrl na operacijski mizi. Zato sem Jennie za vsak slučaj napisal poslovilno pismo, kjer sem ji povedal, kako zelo rad jo imam,'' se spominja Niel. A poseg je uspel in Niel je v tednih, ki so sledili, vedno bolj hujšal. Njegov napredek je navdušil in motiviral tudi Jennie, ki je na operacijsko mizo legla pol leta pozneje. Tudi njena operacija je uspela in tudi ona je začela hitro izgubljati odvečne kilograme. Tako danes Jennie tehta 88, Niel pa 146 kilogramov. A boja proti debelosti še ni konec, pravita, saj morata še shujšati. Vendar sta prepričana, da jima bo uspelo, kajti po posegu sta korenito spremenila način življenja in prehrane. Vsak dan hodita vsaj eno uro, trikrat tedensko pa obiščeta telovadnico. Na njunem jedilniku se znajdejo le zdrava in razmeroma nekalorična živila, kot so nemastno meso, zelenjava, ribe in sadje. Pravita, da se končno spet dobro počutita v svoji koži in da lahko končno spet uživata v svojem razmerju. ''Operacija mi je vrnila moža. Zdaj sva si bližje kot kadar koli prej,'' pove Jennie.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587