Vizita.si
Čedalje več zvezdnic svari pred nevarnostmi motenj hranjenja.

Novice

Zaradi Demi o svojem boju spregovorila še Katie

L.E.
24. 09. 2012 15.47
0

Demi Lovato je v oddaji ameriške voditeljice Katie Couric spregovorila o svojih težavah s težo; zaradi njene odprtosti pa je izkušnjo z motnjami hranjenja opisala še slednja.

Čedalje več zvezdnic svari pred nevarnostmi motenj hranjenja.
Čedalje več zvezdnic svari pred nevarnostmi motenj hranjenja.FOTO: Fame

Sodobno družbo zaradi nezdravega načina življenja pestijo čedalje bolj razširjena debelost in številne zdravstvene težave, ki so z njo povezane. Težave z lastno samopodobo pa nimajo samo tisti, ki imajo dejansko preveč kilogramov. Mnogi se gledajo v veliko preveč strogi luči ter svoj videz poskušajo izboljšati na veliko prekrut način.

V televizijski oddaji priljubljene ameriške voditeljice Katie Couric je nedavno o svojem boju z motnjami hranjenja spregovorila mlada zvezdnica Demi Lovato. Komaj 20 let ima, toda kot je povedala, se spomni, da se je začela počutiti nesamozavestno že, ko je imela le tri leta. Pevka, ki je danes v žiriji resničnostnega šova X Faktor, se še vedno dobro spominja, kako se je počutila, ko so jo vrstniki zmerjali, da je debela. “To je pri meni pustilo večje posledice, kot če bi se me lotili fizično,“ je dejala. Konec leta 2010 je morala zaradi bulimije, samopoškodbenega vedenja in depresije poiskati psihiatrično pomoč. Intervju s Katie še ni bil objavljen, je pa zato v pogovoru z britansko televizijsko hišo ITV nekoč dejala: “Čutim, da televizija in film povzdigujeta nezdravo sliko telesa, zaradi česar posebno mlada dekleta, ki se šele iščejo, čutijo velik pritisk. Večina mladih deklet ni zelo samozavestnih. V medijih iščejo odgovore na vprašanje, kako bi morale izgledati.“

Couricova je znana po kopici uspešnih in odmevnih intervjujev, toda svojega zasebnega življenja ni nikoli rada razkrivala. Toda očitno se ji je tokrat zdelo še kako pomembno, da o nevarnostih motenj hranjenja izve čim več ljudi, zato je tudi sama priznala, da se je spopadala z njimi. V svojih zgodnjih dvajsetih, ko je bila še študentka in tudi ko je že začenjala novinarsko kariero, se je bojevala z bulimijo. 55-letnica je razkrila, da je potrebovala kar nekaj let let, da se je nekako izkopala iz začaranega kroga slabe samopodobe. “Poznam to nepopustljivost, ta občutek, ko si poln sovraštva do sebe vsakič, ko poješ kar koli, kar misliš, da je napačno. Nato se kaznuješ za en piškotek ali celo žvečilni gumi, ki ni bil brez sladkorja.“ Zaveda se, da je danes težko doseči zdrav odnos do hrane, ki vseeno predstavlja velik del našega življenja. Voditeljica je bulimijo na koncu premagala s pomočjo psihoterapevta, najbolj pa jo je na pravo pot vrnilo šokantno spoznanje, kakšne so lahko zdravstvene posledice njenega stanja.

Kako se spopasti z motnjami hranjenja, si preberite v intervjuju s POPovo strokovnjakinjo, mag. Dragico Marto Sternad.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587