Vizita.si
image (28)

Novice

Poglejte, kakšna suhica je danes!

L.E.
03. 07. 2013 08.06
3

Alison Batchelor se je vse življenje trudila, da bi začela živeti zdravo ter pridobila bolj vitko postavo. Toda do njenega cilja ji ni pomagala nobena shujševalna kura. Življenje ji je spremenila šele drastična odločitev.

Ko se Alison Batchelor ozre nazaj, ima občutek, da je vse svoje življenje preživela tako, da je hujšala. Kljub temu nikoli ni bila vitka. Z vsako shujševalno kuro je izgubila nekaj kilogramov ter jih kasneje, ko se je ni mogla več držati, pridobila še več nazaj. Zelo veliko časa je potrebovala, da je odkrila skrivnost bolj zdrave postave – a sedaj, ko ima 62 let in je končno neverjetno postavna, želi to deliti z vsemi, ki jih mučijo iste težave, kot so njo.

"Mislim, da sem preizkusila vsako dieto, ki obstaja, toda kilogramov se nisem mogla nikakor znebiti. Pred osemnajstimi meseci pa sem se nenadoma neko jutro zbudila in se odločila, da imam vsega tega dovolj," je povedala za britanski Daily Mail. Potem ko je celo življenje prebirala o zdravi prehrani, je vedela, kako bi se morala prehranjevati, vendar se tega enostavno ni zmogla držati. Ker ni več mogla prenašati niti tolikšnega viška kilogramov, pa se je odločila, da je skrajni čas za malo bolj drastičen ukrep.

Mamica štirih otrok se je odločila, da se odreče svojemu avtomobilu in si z izkupičkom njegove prodaje privošči bariatrično operacijo. To ni enostaven poseg, poleg tega strokovnjaki opozarjajo, da sam po sebi še ne reši vseh težav. Lahko pa olajša vaš trud, da končno pričnete jesti manj in bolj zdravo. Alison, ki je tehtala že 105 kilogramov, je torej prestala operacijo, s katero so ji zmanjšali želodec. Čeprav vsega skupaj ni bilo lahko prenesti, je srečna, da ji je od takrat uspelo izgubiti kar 40 kilogramov. Počuti se, kot bi se njeno življenje pričelo znova.

"Potrebno je bilo kar nekaj poguma," pripoveduje. "Toda na tisti točki sem se zaradi shujševalnih diet skorajda že zlomila. Močno sem si želela, da se mi končno ne bi bilo več treba skrivati, da bi končno imela postavo, ki je normalna." Vedela je, kaj počne narobe. Pojedla bi prevelike obroke, ki bi bili za povrh sestavljeni iz kruha, sira in salam, čipsa, tort in piškotkov. A dokler se njen želodec ni zmanjšal, pravi, da se ni mogla ustaviti. Sedaj je našla moč, da zjutraj uživa kuhana jajca, polnozrnat kruh in sadje, za kosilo ima lososa z zelenjavo, za malico kakšen jogurt. "Vse skupaj se mi zdi kar neverjetno. Moje življenje se je obrnilo na glavo. Tudi moj mož pravi, da sem veliko bolj srečna, zato je veliko raje z mano."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602