Vizita.si
image (28)

Novice

Zaradi ene spremembe imata danes 110 kg manj

L.E.
28. 01. 2013 13.31
21

Emma in Dylan sta se s svojo družino prehranjevala izključno v restavracijah s hitro hrano in teža se je začela nabirati. Toda ena sprememba je povzročila, da imata danes kar 110 kilogramov manj.

Emma in Dylan Smith v restavracijah s hitro hrano nista jedla le kosila in večerje, tu sta celo zajtrkovala in malicala. Enako so se prehranjevali njuni štirje še majhni otroci, saj preprosto nista imela navade, da bi obroke kdaj pripravljala doma. Toda nekega dne sta ugotovila, da tako ne bo šlo več naprej. Treba je bilo narediti spremembo. In že ena sprememba je pomenila veliko razliko. Skupaj sta izgubila kar 110 kilogramov. Emma, ki je nekoč tehtala 140 kilogramov, jih danes tehta pol manj, Dylan, ki je imel včasih 108 kilogramov, jih ima danes 68.

Angleža sta jutro začela vsak s tremi mafini, za kosilo sta si privoščila dve piščančji tortilji ali več hamburgerjev. "Prehranjevala sva se izključno s hitro hrano ter poleg tega za malico uživala še njihove sladolede in vroče čokolade. Danes naju je sram, da naju je osebje poznalo že tako dobro, da so vedeli, kaj bova naročila, še preden sva kar koli povedala," pripoveduje 28-letna Emma. "Tako nisva užila nobenih vitaminov, posledično sva bila slabokrvna. Preprosto nisem bila vajena kuhati doma." Tako je družinica živela, dokler se niso nekega dne pred enim letom in pol odpravili v zabaviščni park. Praznovali so sinov četrti rojstni dan, toda načrtovana zabava se je prelevila v nočno moro. Matere in očeta namreč zaradi njune teže niso spustili na nobeno od naprav, otroci so zaradi tega jokali. "Varnostni pasovi so bili za naju prekratki in z otroki naju niso spustili na nobeno od naprav. Ti so zaradi tega jokali, midva sva bila žalostna in osramočena. Otroci so bili res razburjeni, saj smo se odpeljali precej daleč, samo da bi obiskali znan zabaviščni park. Tako dolgo so se veselili." To ni bilo prvič, ko se z njimi nista mogla igrati. "Kadar smo skupaj odšli v bližnji park, so naju prosili, da kdaj tekava z njimi. Toda preprosto nisva bila zmožna. Lahko sva samo sedela na klopi. Želeli so, da Dylan skupaj z njimi igra nogomet, da kdaj z njimi zaplavava v bazenu, toda nič od tega ni bilo mogoče. Počutila sem se zelo krivo."

Najprej sta odvečno težo poskusila izgubiti sama, vendar se nekako nista znala prav organizirati. Nato sta se pridružila skupini, ki ljudem pomaga shujšati, ter naredila eno samo spremembo. Kuhati sta začela doma in to se od januarja prejšnjega leta že precej pozna. Da bi takšen uspeh proslavili, so se z družino spet odpravili v zabaviščni park in tokrat so lahko brez težav preizkusili prav vse naprave. "Otroci so bili navdušeni. Imeli smo se res lepo," se veselo spominja Emma. Sedaj z možem tudi veliko hodita, kmalu nameravata začeti še teči in plavati. "Dylan ima spet normalen krvni pritisk, mene ne bolijo več kolena. Počutiva se, kot bi bila čisto drugi osebi. Občutek je čudovit. Poleg tega mafinov in hamburgerjev nič več ne pogrešava. Naučila sva se uživati v zdravi hrani."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587