Vizita.si
image (28)

Novice

Mislila je, da je za izgubo kilogramov kriva dieta, toda ...

L.E.
04. 06. 2012 09.05
5

Kako se je veselila, ko je njeno hujšanje pokazalo rezultate. Na žalost je šele, ko je izgubila že tri konfekcijske številke, ugotovila, da se je to zgodilo, ker je hudo bolna.

Melanie Swan Horton se je po boleči ločitvi od moža pred dvema letoma odločila povsem spremeniti svoje življenje. Da bi popravila samopodobo, se je začela prehranjevati bolj zdravo ter se odpravila v telovadnico. Danes 46-letna Angležinja je začela kmalu opažati vidno razliko. Kilogrami so se topili, že prvo poletje je prvič v življenju kopalke kupila z veseljem. “Moja samozavest se je dvignila v nebo. Želela sem si samo, da bi se spomnila zase tako poskrbeti že kdaj prej. Ko sem se pogledala v ogledalo, nisem mogla verjeti, da sem to sploh jaz. Gospo srednjih let je zamenjala ženska z vitko in čvrsto postavo.“ V telovadnici je spoznala tudi novega moža, deset let mlajšega Kristiana.

Mamica dveh otrok, ki je dolgo nosila konfekcijsko številko 44, se je sedaj oblačila v konfekcijsko številko 38. Bila je navdušena. Toda hkrati se je počutila tudi zelo utrujena. To je pripisala uram, ki jih je preživela v telovadnici; še posebno, ker jo je Kristian spodbudil, da je začela dvigovati uteži. Nato je v svojem blatu začela opažati kri. “To me je najprej šokiralo, toda nato sem se potolažila, da je verjetno posledica dvigovanja uteži.“ Ker se po treh mesecih treninga krvavitve niso zaustavile, je obiskala zdravnika, ki jo je poslal na specialistični pregled. Diagnoza jo je povsem presenetila. Izguba kilogramov, izčrpanost in krvavo blato so bili simptomi zelo resne bolezni – raka debelega črevesja. Na žalost je bila Melanie prepričana, da so spremembe v njenem telesu posledica novega režima prehrane in telovadbe. “Upam, da ljudi ne bom spravila v paniko, toda sama sem resnično mislila, da sem bolj vitka, zdrava in srečna kot kdaj koli,“ pravi. “Ko so mi povedali, da imam raka v zadnjem stadiju, sem bila obupana.“ Sedaj želi tudi vse druge ljudi, ki se trudijo izgubiti odvečno težo, posvariti, da je nenadno hujšanje lahko tudi simptom raka. Znak, da se v črevesju širijo celice, ki so rakave, pa so še bolečine v trebuhu, vetrovi in težave z odvajanjem.

Kolorektalni rak je sicer rak, ki ga je mogoče odkriti pravočasno. Preverite, kako!

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587