Vizita.si
Jane so morali amputirati obe nogi pod kolenom.

Novice

'Po pomoti ostala brez nog!'

E. D.
07. 08. 2010 13.03
11

Ko je 40-letna medicinska sestra z visoko vročino in hudimi bolečinami prišla v bolnišnico, kjer je delala skoraj 20 let, ni niti slutila, da bo zaradi malomarnosti osebja krepko plačala. Ker ji niso pravilno zdravili infekcije, je namreč ostal brez nog, prstov na nogi in celo delčka nosu.

Jane so morali amputirati obe nogi pod kolenom.
Jane so morali amputirati obe nogi pod kolenom. FOTO: iStockphoto
40-letna Jane Law se je nenadoma začela počutit zelo slabo. Dobila je visoko vročino, vso telo jo je močno bolelo, srce ji je divje razbijalo, krvni tlak pa je imela nenavadno nizek. Ko jo je mož pripeljal na urgenco bolnišnice, kjer je tudi sama delala kot medicinska sestra kar 17 let, ni niti pomislila, da bi jo lahko tamkajšnje osebje narobe zdravilo. A prav to se je zgodilo, trdi Jane. Po pregledu so namreč zdravniki rekli, da so kakšna resnejša stanja izključena, in 40-letnico poslali domov zgolj s protibolečinskimi tabletami. A Janino počutje ni bilo nič boljše. Koža na nogah in prstih na rokah je začela spreminjati barvo in ravno takrat je dobila tudi klic iz bolnišnice, da so krvne preiskave pokazale na hudo bakterijsko infekcijo in da mora nemudoma nazaj v bolnišnico. A ko je prihitela nazaj na zdravljenje, je bilo že prepozno. Infekcija se je prek krvi že razširila v skorajda vse dele noge in celo na prste na rokah, zato zdravnikom ni ostalo drugega, kot da ji amputirajo prizadete ude. Še več – celo del nosu je bil inficiran, zato so morali odstraniti tudi to odmrlo meso.
invalid
invalid FOTO: iStockphoto

Potem pa je Jane, ki se nikakor ni mogla sprijazniti z mislijo, da je ostala brez nog – odrezali so jih pod kolenom – osmih prstov na rokah in celo koščka nosu, na podlagi dolgoletnih izkušenj v zdravstvu začela razmišljati, da je bil pravzaprav njen primer zelo šolski in da bi izkušen zdravnik takoj moral pomisliti na sepso. Namesto da so jo poslali domov s protibolečinskimi tabletami, bi jo morali nemudoma začeti zdraviti z antibiotiki, trdi Jane in dodaja: ''Zelo težko je sprejeti, da se je kaj takšnega zgodilo v bolnišnici, kjer sem delala skoraj pol svojega življenja!''

Zato je zdaj vložila tožbo proti bolnišnici in zdravnikom, ki so jo tistega usodnega večera sprejeli na urgenci. A iz bolnišnice so sporočili, da njihovi zdravniki niso naredili nič narobe, saj so se preprosto odzvali na prve simptome bolnice, ki pa niso kazalo na to, da bi šlo za kaj resnejšega in da bi potrebovala zdravljenje z antibiotiki. ''Sočustvujemo z bolnico, njeno družino in sodelavci, ki so v tej bolnišnici delali skupaj z njo. Žal nam je, ker je izgubila okončine. Vendar pa je naše osebje ravnalo pravočasno in pravilno,'' je povedala vodja službe za stike z javnostmi v bolnišnici Baptist South Cindy Hamilton. A Jane je prepričana, da temu ni tako, in bo zdaj pravico iskala prek pravnih poti. Ne glede na vse, pa njeno življenje nikoli več ne bo takšno kot prej. Priklenjena bo na voziček in tudi z rokami ne bo mogla početi več toliko stvari kot nekoč. In kar je najhuje, pravi, nikoli ne bo mogla pozabiti, da bi lahko bilo drugače, če bi le pravočasno prejela ustrezna zdravila.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587