Vizita.si
image (28)

Novice

Zaradi neuspešne operacije se ni usedla že tri leta

Ni.J.
14. 11. 2010 07.58
2

49-letna mati dveh otrok toži bolnišnico zaradi neuspele operacije, zaradi katere se že tri leta ni usedla, saj ima trup popolnoma negibljiv in se ne more niti skloniti.

49-letna Linda Burgeson se od neuspele operacije dalje, s katero so ji kirurško odstranili maternico, ne more upogniti v pasu, zato cele dneve preživlja na nogah. Sedaj mora jesti, gledati televizijo, brati in se sproščati v pokončnem položaju, torej stoje. Da gre lahko na stranišče, mora vzeti celo morfij, saj zaradi neizmerne bolečine v nasprotnem primeru pade kar v nezavest.

Linda, ki je zaradi nemožnosti sedenja izgubila celo službo administratorke na univerzi, je prepričana, da so ji kirurgi med histerektomijo pretrgali živčevje v predelu trebuha. “Od operacije naprej je moje življenje pravi pekel. Ne morem si privoščiti niti kosila v restavraciji, saj moram ves čas stati,“ pravi. “Ne morem se usesti v avto, ne morem se skloniti, da bi lahko oprala oblačila, zaradi bolečine se ne morem normalno oblačiti … Zaradi mojih težav že tri leta nismo bili na dopustu, to zame ni življenje.“

49-letnica je histerektomijo prestala leta 2007. Trpela je namreč zaradi hudih menstrualnih krvavitev, v njeni maternici pa so odkrili benigne tumorje. Takrat so ji zdravniki dali na izbiro le dve stvari – ali ima še naprej tako močne krvavitve in živi z bolečinami ali pa ji maternico odstranijo in tako olajšajo življenje. Odločila se je za slednjo pot, a so ji zdravniki z operacijo vse prej kot olajšali življenje. “Imela sem že dva otroka, poleg tega pa sem imela že 46 let, zato sem se odločila za histerektomijo."

Nekaj ur po operaciji je Linda na svojih nogah in bokih opazila modrice. “Od bokov do kolen so bile moje noge popolnoma črne. Medicinske sestre, ki so bile resnično prijazne, so se začele čuditi, saj niso še nikoli videle ničesar podobnega.“ Nekaj dni zatem, ko je prišla iz bolnišnice domov, pa se ji je v abdomnu pojavila ostra bolečina, ki se je ob vsakem poskusu upogiba le še okrepila. Zdravnik ji je predpisal protibolečinske tablete, za injekcije, ki so začasno omrtvile bolečino pa je zapravila več tisoč evrov. Vendar pa ji ni pomagalo prav nobeno zdravilo.

Zdravniki so ji v začetku dopovedovali, da bolečino povzroča slepič, ko so ji ga odstranili, pa se je bolečina vrnila. “Bolečina ni nikoli izginila, tudi po operaciji slepiča ne. Da sem lahko normalno živela, sem potrebovala vedno več tablet, sčasoma pa sem postala odporna nanje,“ razlaga. “Odhode na stranišče nadzorujem in jih poskušam opraviti takrat, ko je bolečina najbolj blaga, a imam kljub temu takrat še vedno občutek, kakor da me je nekdo zabodel.“

Linda, ki živi z 51-letnim možem Kevinom in ima dva otroka, 29-letnega Stuarta in 27-letno Gemmo, sedaj toži bolnišnico. “Prepričana sem, da je moje trpljenje povzročila operacija maternice, ki pa očitno ni uspela. Izgubila sem službo in življenje, zato hočem vedeti, kaj se je zgodilo med operacijo.“ Jezi jo, da zdravniki že tri leta odpravljajo simptome, namesto da bi se trudili poiskati vzrok njenih težav. “Očitno je, da imam poškodovano živčevje v želodcu, oni pa mi ves čas predpisujejo protibolečinske tablete, namesto da bi mi poskušali dejansko pomagati.“

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587