Vizita.si
Kimberly je tehtala 161 kilogramov, kar je močno načelo njeno samozavest.

Novice

Zaradi otrok shujšala skoraj 100 kilogramov

E. D.
07. 06. 2010 14.49
0

Pri komaj 35 letih je Kimberly tehtala 161 kilogramov. Zaradi debelosti je na ulici večkrat žela radovedne ali celo zaničujoče poglede. A dejstvo, da ne more tekati in se igrati s svojima otrokoma, ji je odprlo oči.

Kimberly je tehtala 161 kilogramov, kar je močno načelo njeno samozavest.
Kimberly je tehtala 161 kilogramov, kar je močno načelo njeno samozavest.FOTO: iStockphoto
Kimberly Belisle je oboževala hrano. Za mamico dveh otrok je bila hrana čustvena tolažba in nepogrešljivo sredstvo druženja. ''Ko smo se dobili s prijatelji, smo druženje vedno pospremili z veliko redilne hrane,'' pripoveduje Kimberly. ''Vse moje življenje se je pravzaprav nenehno vrtelo okrog hrane. Jedla sem kadar koli in kar koli – nikoli nisem kaj dosti premislila, kaj bom nesla v usta. Tako je nenehno nažiranje počasi in postopoma preraslo v obsedenost.'' Kimberly je za kosilo pojedla kar nekaj zamrznjenih obrokov, ki jih je preprosto pogrela v mikrovalovni ali navadni pečici, temu pa je sledila še obvezna sladica. Za večerjo je bila zelo pogosto na meniju hitra hrana – hamburgerji, ocvrt krompirček, ocvrti zrezki in podobno. Čez dan pa je Kimberly zagotovo pojedla še nekaj čokolad.
Kimberly je popolnoma spremenila način življenje in prehranjevanja. S trdno voljo in vztrajnostjo je shujšala skoraj 100 kilogramov.
Kimberly je popolnoma spremenila način življenje in prehranjevanja. S trdno voljo in vztrajnostjo je shujšala skoraj 100 kilogramov. FOTO: iStockphoto

Zaradi takšnega nezdravega prehranjevanja je Kimberly tehtala vedno več in zaradi vse hujše debelosti na ulicah žela zaničujoče poglede. ''Kadar si debel, ti je povsem jasno, da te ljudje gledajo drugače. Ljudje se pravzaprav niti ne trudijo skriti zgroženih in zaničujočih pogledov. In to čez čas načne tvojo samozavest. Takšni pogledi ti delček za delčkom kradejo dušo,'' pripoveduje Kimberly.

A šele dejstvo, da ni mogla več tekati za svojima majhnima otrokoma, ji je končno odprlo oči. ''Ko smo nekega dne tekanje po trgovinah z oblačili spet zaključili pri nas doma, ob obilici hrane, seveda, in ko nisem mogla teči za svojim starejšim, temveč so ga morali paziti prijatelji, sem se zavedela, da moram svoje življenje korenito spremeniti,'' pove. In res se je trdno odločila, da bo shujšala. Korenito je spremenila svoje prehranske navade. Odpovedala se je hitri hrani ter raje kot po ocvrtem mesu posegla po naravno pečeni perutnini. Za večerjo je jedla solate brez redilnih prelivov, za malice pa jogurte in sadje. Začela je tudi telovaditi in tako ji je s trdno voljo ter odločnostjo uspelo izgubiti kar 93 kilogramov. S kopnenjem kilogramov pa je spet rastla njena samozavest. In kar je najpomembneje, še pravi, zdrav način življenja ter prehranjevanja je prenesla tudi na svoja otroka in moža. ''Zdaj vsi jemo veliko bolj zdravo. Jaz pa se v svoji koži počutim odlično. Sem veliko bolj samozavestna in srečna,'' še pove Kimberly, ki danes tehta le še 68 kilogramov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587