Vizita.si
vnetje oči

Novice

Zaradi ponesrečene lepotne operacije ne more zapreti oči

E. D.
01. 04. 2011 09.54
1

Marilyn Leisz je prestala več lepotnih popravkov vek, a zadnji poseg se je izjalovil. Po zadnji operaciji namreč ne more več zapreti oči, poleg tega pa ji vse bolj peša tudi vid, je povedala za ameriški CBS. Zdaj toži lepotnega kirurga, ki je njeno življenje spremenil v pravi pekel.

vnetje oči
vnetje oči FOTO: iStockphoto
Marilyn Leisz se je nadvse rada ukvarjala s športom. Rada je jezdila, plavala, igrala tenis, zdaj pa se je morala vsem priljubljenim prostočasnim športnim aktivnostim odpovedati. Američanka namreč ne more več popolnoma zapreti oči. Tako ima celo ponoči, ko spi, oči priprte. Vsega je kriv ponesrečen lepotni poseg, pravi, zato zdaj toži lepotnega kirurga.

Marylin se je namreč že pred več leti odločila za blefaroplastiko – korekcijo vek, s katero se odstranijo odvečna koža ter gube iz zgornje, lahko pa tudi spodnje veke. Poseg sodi med najosnovnejše postopke estetske kirurgije in se lahko opravi tudi ambulantno, saj pacient prejme le lokalno anestezijo. To pomeni, da kirurg veke omrtviči z lokalnim anestetikom, nato pa odstrani odvečno kožo, gube, podkožno maščevje ter s tem doseže učinek bolj odprtih in manj povešenih oči. Poseg traja eno uro ali dve, pacient dobi na mestu rezov nekaj šivov, ki jih kirurg nato po nekaj tednih odstrani. Tudi otekline in podplutbe, ki se pojavijo po posegu, kmalu izginejo (običajno že po kakšnem tednu).

A ker je kljub večkratnim lepotnim popravkom na vekah še vedno imela nekaj odvečne kože oziroma manjših izboklin, se je Marylin odločila, da obišče dr. Paula Parkerja, ki naj bi ji veke še zadnjič popravil. Predhodne posege je izvedel drug kirurg in ker ni bila povsem zadovoljna z rezultatom, se je odločila, da tokrat da priložnost novemu estetskemu kirurgu.

Zdaj pa svojo odločitev globoko obžaluje, pravi, kajti med tako preprostim posegom je očitno šlo nekaj narobe, saj Marylin ne more več popolnoma zapreti oči, težko mežika, oči se ji sušijo in jo srbijo, vse bolj pa ji peša tudi vid. ''Tudi ko pomežiknem, ne morem povsem zapreti oči,'' pove Američanka. ''In vsem priljubljenim stvarem – tenisu, skvošu, plavanju, ježi, kolesarjenju, vrtnarjenju – sem se morala odpovedati.'' Pravi, da mora za vlaženje oči uporabljati številne preparate in da ji zaradi tega, ker oči ne more vlažiti z mežikanjem, vid vse bolj peša.

Trdi pa tudi, da je vsega kriv dr. Parker, ker je ni opozoril na morebitna tveganja, ki jih prinaša poseg, in ker jo je sploh ocenil kot primerno kandidatko, pa čeprav je drugi kirurg, ki ga je za mnenje prosil Marylinin odvetnik, zatrdil, da Američanka zaradi predhodnih posegov sploh ni bila primerna kandidatka za blefaroplastiko. Tako zdaj toži lepotnega kirurga in od njega zahteva odškodnino. Zagovornik dr. Parkerja pa pravi, da so obtožbe gospe Leisz povsem neutemeljene in da je sama dobro vedela za tveganja, saj je že več takšnih posegov prestala v preteklosti.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587