Vizita.si
image (28)

Novice

Zaradi raka je umrla samo tri tedne kasneje!

L.E.
11. 03. 2016 09.20
10

Komaj 22 let stara Demi je sanjala, da bo uspešna vizažistka. A njeno življenje se je končalo veliko prehitro. Potem ko so jo začeli boleti hrbet in boki, so najprej zdravniki pomislili, da je noseča. Bil pa je rak, ki se je razširil tako hitro, da je le tri tedne kasneje umrla.

Lanskega novembra je Demi Wright začela čutiti bolečine v hrbtu in bokih. Mlada Angležinja ni seveda niti pomislila, da bi lahko imela raka. Mesec kasneje jo je mama prepričala, da le obišče zdravnika, saj je bilo čudno, da bolečine kar niso ponehale. 

Zdravniki so najprej posumili da je noseča. To pa zato, ker je tumor, ki je hitro rasel v njenem telesu, povzročil sproščanje hormonov, ki so zelo podobni nosečniškim. "A hkrati je bilo čudno, da bi bila noseča, ker je uporabljala kontracepcijo," pripoveduje njen oče Chris Wright. "Ni imela niti nobenih drugih znakov nosečnosti. Jaz sem jo pospremil na ultrazvok in ko sem tam stal, sem pomislil, koliko očetov je v tem trenutku morda prav tako na ultrazvoku s hčerko, a je to veliko bolj vesel dogodek. Ultrazvok ni pokazal nobenih znakov otroka, mi pa nismo razumeli, kaj se dogaja."

Zdravniki so posumili, da gre za izvenmaternično nosečnost. Ko so preiskovali to možnost, so odkrili že 12 centimetrov velik tumor. 31. januarja, ko so postavili diagnozo, so jo pri priči poslali v bolnišnico. 22-letnica je preminila samo tri tedne kasneje. Šlo je za redkega raka, ki prizadene žleze, ki so v organih, in se zato lahko pojavi v različnih delih telesa, od črevesja do prsi, požiralnika, pljuč, trebušne slinavke, prostate. Prizadene lahko tudi tako mlade ljudi, kar je sicer pri raku redko.

V bolnišnici je Demi zelo hitro nazadovala in umrla 23. februarja. "Grozno je bilo, ko smo izvedeli, da ima neozdravljivega raka," se spominja oče. "V enem trenutku smo še mislili, da ji bodo lahko pomagali s kemoterapijo. Toda po drugi biopsiji so odkrili, da je tumor zagotovo neozdravljiv. Razširil se je na njena jetra, trebušno slinavko in tudi druge dele, ki niso več delali, kot bi morali. Mislili smo, da bomo imeli vsaj še nekaj mesecev, a stanje se ji je hitro poslabšalo." Družina je tri tedne preživela ob njeni bolnišnični postelji, medtem ko je bila 22-letnica na čedalje več protibolečinskih sredstvih.

"Demi se spominjam kot nekoga, ki se je tako lepo smejal," nadaljuje oče. Njen fant Mitch Gregory pa se spominja, kako pogumna je bila. "Sedaj je moj navdih." Tudi oče pripoveduje, kako mu je le dan pred smrtjo rekla, da naj se usede poleg nje na posteljo. "Objela me je in mi dejala, da bo še vse dobro. Naslednji dan je umrla."

Že leta 2000 so ji našli benigni tumor na jetrih, to je tumor, ki ni rakav.  Do šestnajstega leta so jo zdravniki zaradi tega redno pregledovali. Na koncu jo je rak res vzel. Sedaj družina v njen spomin zbira denar, ki ga bodo namenili v dobrodelne namene.  

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587