Vizita.si
Seks

Novice

Seksala in dobila amnezijo!

E.T.
05. 11. 2009 15.23
1

Sliši se neverjetno, a se je resnično zgodilo. Takoj za tem, ko si je 59-letna Alice privoščila 'petelinji zajtrk' s svojim možem Scottom, je začasno izgubila spomin.

Takoj po jutranjem seksu s svojim možem je 59-letna Alice začasno izgubila spomin. (fotografija je simbolična)
Takoj po jutranjem seksu s svojim možem je 59-letna Alice začasno izgubila spomin. (fotografija je simbolična)FOTO: iStockphoto

Po jutranjem seksu pristala na urgenci

Takoj za tem, ko sta se Alice in njen mož Scott pozabavala, je Alice postala zmedena. Ni vedela, kateri dan je in kdo je predsednik države. Ker se je Scott zbal za ženino zdravje, je takoj poklical reševalce. Takoj po prihodu na urgenco je še vedno raztresena Alice svojega moža zasula z novimi vprašanji. ''Kje sem? Kako sem prišla sem? Zakaj sem pravzaprav pristala na urgenci?'' je hotela vedeti. Ko ji je Scott vse pojasnil, se je celo šalila na svoj račun: ''Če prav razumem, sva seksala in nato sem izgubila spomin. Potem je moral biti seks res slab, da sem ga takoj pozabila. Mislim, da mi dolguješ diamantni prstan z vsaj 30 karati.'' Takrat si je tudi Scott malce oddahnil, saj je bilo videti, da je njegova žena spet v najlepšem redu. Potem pa je prebledel. Čez manj kot 10 minut mu je zastavila identična vprašanja – v enakem vrstem redu in enakem tonu! Še več – na njegove odgovore se je odzvala do potankosti tako, kot pred nekaj minutami.

Zdravniki pravijo, da je začasna izguba spomina posledica prevelikega telesnega napora, ki povečuje pritisk v možganskih žilah in povzroča moten dotok krvi. (fotografija je simbolična)
Zdravniki pravijo, da je začasna izguba spomina posledica prevelikega telesnega napora, ki povečuje pritisk v možganskih žilah in povzroča moten dotok krvi. (fotografija je simbolična) FOTO: iStockphoto

Začasno izgubo spomina povzroči večji telesni napor

Raziskave so pokazale, da je Alice doživela začasno kratkoročno izgubo spomina, ki je posledica prevelikega telesnega napora. Preveliko naprezanje – na primer spolni odnosi, porod, potiskanje avta, dvigovanje izredno težkih stvari, prezahtevna telovadba – lahko namreč povečuje pritisk v možganskih žilah in posledično je moten dotok krvi, to pa lahko privede do začasne izgube spomina, zmedenosti, neorientiranosti. Zdravniki pravijo, da začasna amnezija ponavadi doleti tiste, ki se že vrsto let spadajo s hudimi glavoboli, in da so ji bolj podvrženi ljudje nad 50. letom starosti. Tudi Alice se spominja, da jo je večer poprej močno bolela glava – to pa je tudi zadnje, kar se 59-letnica spomni. Jutranjega seksa, odhoda v bolnišnico in več ur, ki jih je preživela v bolniški postelji, pa si nikakor ne more priklicati v spomin.

Alice je popolnoma okrevala

Po dobrih šestih urah se je Alice stanje izboljšalo. Ista vprašanja, šale, stavke je ponavljala najprej na 10, nato na vsakih 15 in kasneje na 30 minut, dokler se ni okrog pol štirih popoldne končno zavedela, kaj se dogaja. Spominja se, da je zagledala moža, otroka in nekaj drugih ožjih sorodnikov, ki so bedeli nad njo in bili povsem iz sebe. ''Ko mi je mož povedal, kaj se mi je zgodilo, sem se zavedela, da sem lahko srečna, ker se ni kaj hujšega izcimilo iz tega,'' pravi Alice, ki so ji zdravniki povedali, da bi jo lahko v najslabšem primeru zadela možganska kap. ''A ker se tistih nekaj ur nisem ničesar zavedala oziroma sem sproti pozabljala stvari, me ni bilo strah. Moj mož in preostala družina pa so bili zelo zaskrbljeni in prestrašeni.'' Čeprav se nekaterim bolnikom stanje včasih ponovi, Alice za zdaj nima nikakršnih težav. Šali se le, da se takrat, ko jo boli glava, raje preventivno izogne seksu z možem, in da je kot odkupnino za seks, ki jo je pahnil v začasno izgubo spomina, na koncu le dobila tisti 30-karatni diamant.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587