Vizita.si
Phoebe je po desni roki in prsnem košu zaradi sonca dobila kot sliva velike mehurje.

Novice

'Kožo so mi prekrili ogromni mehurji!'

E. D.
16. 07. 2010 15.29
0

Si predstavljate, da bi vašo koži nenadoma prekrili mehurji v velikosti sliv? In da bi vam grozilo, da vam bodo na koži pustili brazgotine za vse življenje? Prav to se je zgodilo 17-letni Britanki.

Phoebe je po desni roki in prsnem košu zaradi sonca dobila kot sliva velike mehurje.
Phoebe je po desni roki in prsnem košu zaradi sonca dobila kot sliva velike mehurje.FOTO: iStockphoto
Ko je 17-letna Phoebe Richards s fantom potovala na Portugalsko, kjer sta se pridružila njeni družini, si ni niti mislila, da ji bo dopust, ki ga je tako težko čakala, povzročil več gorja kot veselja. Kajti ko se je Britanka z letalom vračala nazaj v domovino, so ji med letom kožo na desni roki in na prsnem košu prekrili mehurji v velikosti sliv.
Phoebe je dobila mehurje od sonca kljub temu, da se je mazala z zaščitno kremo in da se je med 12. in 16. uro skrila v senco.
Phoebe je dobila mehurje od sonca kljub temu, da se je mazala z zaščitno kremo in da se je med 12. in 16. uro skrila v senco. FOTO: iStockphoto

Sprva sploh ni vedela, kaj je povzročilo tako hudo reakcijo, potem pa je pomislila, da bi lahko bilo za mehurje krivo sonce. ''Moja koža je bila rahlo opečena in pomislila sem, da je morda pritisk na letalu pripomogel k temu, da so se mi na koži spustili tako veliki mehurji,'' pripoveduje. ''Kljub temu pa se mi je vse skupaj zdelo sila nenavadno, kajti ves čas sem se mazala zaščitnim faktorjem med 15 in 20, poleg tega sem se med 12. in 16. uro vedno umaknila v senco.''

Vendar je bil preostali čas, ki ga je Phoebe preživela na soncu, vendarle preveč za njeno občutljivo kožo. ''Res je, da sem bila vsak dan na soncu skoraj pet ur. A že zelo dolgo nisem bila nikjer na počitnicah in tako zelo sem si želela priti domov lepo zagorela,'' še pove 17-letnica, ki pa je namesto čokoladne polti domov prinesla ogromne mehurje. Prestrašena je nemudoma obiskala zdravnika, ki ji je pojasnil, da morda zaščitne kreme, ki jih je uporabljala, niso imele ustrezne UVA zaščite ali pa da jih ni nanašala dovolj pogosto. Mehurje ji je pravilno oskrbel in s tem skušal preprečiti, da bi za njimi na koži ostale velike brazgotine. Kljub temu obstaja možnost, da bodo na dekličini koži ogromni mehurji vendarle pustili kakšno sled. ''Mehurje sem dobila na roki in na prsnem košu, a lahko bi bilo še veliko slabše. Vsaj na obrazu jih nisem dobila,'' pravi Phoebe, ki pa vendarle upa, da za mehurji ne bodo ostale brazgotine in želi s svojo zgodbo opozoriti na nevarnosti alergij na sonce.

Kakšne nevarnosti pa vam poleg alergij še grozijo, če se prepogosto izpostavljate preveč močnemu soncu, pa si preberite v članku Katere nevarnosti vam grozijo zaradi sončenja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587