Vizita.si
image (28)

Novice

Zaradi stave izgubil pol svoje teže

L.E.
13. 11. 2011 08.18
4

Prihaja čas novoletnih zaobljub, ki pa se jih naslednje leto mnogi sploh ne držijo. To pa ne velja za Jaya, ki je zaradi stave izgubil kar 90 kilogramov.

Jay Wornick je včasih jedel in pil, dokler se sploh ni mogel več premakniti. Toda nekega dne sta z ženo stavila, da bosta oba shujšala. Tisti, ki mu ne bi uspelo, bi moral na svoje telo nato vtetovirati ime partnerja. V desetih mesecih je Jay izgubil 90 kilogramov. Na začetku tega leta je 30-letnik namreč tehtal kar 170 kilogramov. Zaradi svoje trdne volje pa bo tokrat novo leto pričakal vitek in postaven. Kako mu je to uspelo?

Pazil je, koliko kalorij zaužije. Medtem ko je včasih pojedel tudi 8000 kalorij, je sedaj pazil, da jih na dan ni pojedel več kot 2000. Začel je tudi telovaditi, in sicer celo šestkrat tedensko. Že v prvem mesecu je izgubil 18 kilogramov in tako vsaj malo lažje zadihal. "Nikoli si nisem mislil, da se bom diete lahko držal dlje časa – toda do sedaj se še nisem pregrešil. Zame to niti ni več hujšanje. Zdrava prehrana in telovadba sta moj način življenja,“ pravi.

"Ljudem, ki se borijo s prekomerno težo, želim pokazati, da ne smejo prenehati upati. Ni se potrebno vdati v usodo. Vsak lahko postane zdrav in aktiven.“ Njegova žena Angela je medicinska sestra, zato ji sploh ni bilo vseeno, da je njen mož čedalje večji; ko se je zvečer odpravila spat, je Jay velikokrat spet vstal in pojedel dve veliki pici in popil več pločevink gazirane pijače. Kadar je za svojo družino odšel po hrano, pa je pred skupnim obrokom prigriznil še nekaj hamburgerjev. Angela je vedela, da se mora spremeniti, saj je tako hitel v veliko prezgodnjo smrt. "Dočakal ne bi niti 50 let.“

"Hrana se mi je zdela zelo okusna,“ opisuje Jay, "vendar pa sem se hkrati ves čas potil ter nisem zmogel nobene fizične aktivnosti. Ko sem se zjutraj zbudil in se oblekel, sem se moral pred službo najprej še malo spočiti na kavču. Ko so me ljudje spraševali, koliko tehtam, sem se zlagal in jim povedal manjšo številko.Tako in tako nisem vedel, koliko imam res kilogramov, saj jih naša tehtnica ni mogla pokazati več kot 130. Ves čas sem kupoval vse večja oblačila, vendar pa sem si pred svojo težavo zatiskal oči. Ko sem vstopil v restavracijo, pa sem vseeno pogledal naokrog in iskal kogar koli, ki bi imel več kilogramov. Po navadi neuspešno.“

Jay, ki je imel včasih obseg pasu 127 centimetrov, sedaj nosi hlače z obsegom 75 centimetrov. Končno se lahko igra s svojimi tremi otroki, ki so vsi mlajši od desetih let. Njegova žena je še kako vesela, da mu je uspelo, saj bo tako lahko dlje časa spremljal, kako njegovi otroci odraščajo in jim stal ob strani. Angela sicer že načrtuje, da si bo moževo ime vtetovirala na svoj hrbet, Jay pa si je že dal vtetovirati poročni prstan, saj mu je stari veliko prevelik.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587