Vizita.si
image (28)

Novice

Zaradi številnih diet neplodna pri 27 letih

K.B.
19. 07. 2011 09.24
13

Zmagovalki britanskega resničnostnega šova Big Brother leta 2006 in televizijski voditeljici Chantelle Houghton so pred kratkim zdravniki sporočili grozljivo diagnozo. Zaradi najrazličnejših diet je pri 27 letih neplodna.

Sanje o družini, ki bi si jo lahko ustvarila po naravni poti, so se 27-letni Chantelle Houghton v trenutku razblinile, ko so ji zdravniki sporočili, da ni več plodna. Pojasnili so ji, da je to posledica motenj hranjenja, za katerimi je trpela že vse od 14. leta starosti.

''Nenehno sem kaznovala svoje telo, zdaj pa telo kaznuje mene. Vse to je moja krivda in zaradi tega se sovražim in si nikoli ne bom odpustila. Vse je posledica moje obsedenosti s hujšanjem in bulimije, za katero sem trpela. Vedno sem si mislila, super, vse bolj sem suha in pri tem imela zmagovalen občutek, čeprav sem v resnici izgubljala. In s tem sem si zapravila priložnost, da bi lahko naravno spočela otroka,'' pove Chantelle.

Houghtonova priznava, da je njena obsedenost s kilogrami prešla vse meje. ''Včasih sem spila osem steklenic vode po liter in pol, da sem zapolnila praznino v želodcu in v tem obdobju sem za eno leto izgubila menstruacijo.'' Ko se je leta 2007 razšla s svojim možem glasbenikom Samuelom Prestonom, je 170 centimetrov visoka televizijska voditeljica tehtala le 50 kilogramov. Leta 2009 je javno priznala, da ima težave: ''S hrano sem bila obsedena od trenutka, ko sem se zbudila, do trenutka, ko sem legla k počitku. Vedno sem imela pod nadzorom, kaj sem pojedla. Preizkusila sem že vse možne diete in čeprav se zavedam, da na dolgi rok deluje le zdrava prehrana in vadba, se tega nisem nikoli posluževala.''

Ko je Chantelle pred kratkim obiskala zdravnika, ker je trpela za bolečinami v trebuhu, pa je ginekološki pregled pokazal, da so številne diete in stradanje terjale svoj davek. ''Dr. Amin Gorgy mi je povedal, da bom otroka lahko spočela le še s pomočjo umetne oploditve, in to le še v naslednjih treh letih, pozneje mi bo zmanjkalo jajčec, in to ne bo več mogoče.'' Chantelle bo zdaj poskušala zanositi z umetno oploditvijo, mlada dekleta pa opozarja, naj ne krenejo po njeni poti. ''Želim si, da bi se dekleta zavedala, da imajo njihova dejanja dolgoročne posledice. Sama sem stara 27 let in ne morem več zanositi po naravni poti. Je res vitka postava vredna tega?''

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587