Vizita.si
Po tem ko je Samantha vzela tamiflu, se je znašla na intenzivni negi, kjer se bori za življenje.

Novice

Zaradi tamifluja je dobila mehurje po obrazu

K.B.
08. 12. 2009 16.27
1

Po tem, ko je 18-letna Britanka vzela tamiflu, so se ji po telesu spustili mehurji in kmalu se je znašla na intenzivni negi, kjer se trenutno bori za svoje življenje.

Po tem ko je Samantha vzela tamiflu, se je znašla na intenzivni negi, kjer se bori za življenje.
Po tem ko je Samantha vzela tamiflu, se je znašla na intenzivni negi, kjer se bori za življenje.FOTO: iStockphoto
Samantha Millard se je počutila izjemno slabo, zelo jo je bolela glava in imela je izcedek iz nosu. Zato je poklicala na svetovalni center in operaterja prosila za nasvet. Ta ji je zatrdil, da ima novo gripo in da je najbolje, da se prične zdraviti s tamiflujem. Žal pa je najstnica, ki je želela postati stevardesa, že po zaužitju tretje tablete tamifluja dobila reakcijo in po vsem telesu so se ji spustili mehurji. Nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico, kjer se bori za svoje življenje. Zdravniki predvidevajo, da ji je zdravilo sprožilo izjemno redko bolezen imenovano Stevens-Johnson sindrom, ki pa povzroči luščenje kože. Bolezen je smrtno nevarna in ima visok odstotek umrljivosti, če pa oseba preživi ima vse življenje brazgotine po telesu.
Smrtno nevarno bolezen, za katero je zbolela, naj bi sprožil tamiflu.
Smrtno nevarno bolezen, za katero je zbolela, naj bi sprožil tamiflu. FOTO: Reuters

Seveda so starši najstnice šokirani in še kar ne morejo dojeti, kaj se dogaja z njihovo hčerko. "Ljudje brez medicinskega znanja ne bi smeli podajati takšnih diagnoz in sprejemati takšnih odločitev, katero zdravilo naj kdo vzame. Moja hči lahko zaradi tega umre, njeno stanje je vedno slabše,“ pravi zgrožena 41-letna mati Deborah. Predstavnik podjetja Roche, ki izdeluje tamiflu pa je že podal odgovor: “Težko je reči ali je res tamiflu kriv za to bolezen ali ne, ni pa izključeno, da je bilo to zdravilo sprožilec za bolezen.“ Na britanskem ministrstvu za zdravje pa pravijo: "Resne reakcije na tamiflu so zelo redke, zato je tamiflu še vedno priporočljiv pri okužbi z novo gripo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587