Vizita.si
image (28)

Novice

Zaradi zbadanja sošolcev se je izstradala

S.C.
07. 12. 2011 08.24
3

Zaradi svojih bakrenih las in nekaj odvečnih kilogramov je bila Annabel tarča posmeha svojih sošolcev, kar jo je pahnilo v hudo depresijo. Svoje telo je tako izstradala, da jo je do smrti ločilo le še nekaj uric.

20-letna Annabel Norris je kot najstnica preživljala pravi pekel. Nikoli ni bila zares debela, a vrstniki so jo neprestano zbadali zaradi teže, predvsem pa zaradi njenih bakrenih las. “Sošolci so me zmerjali z debelo rdečo kravo in mi pošiljali grozilna sporočila. Zaradi tega sem močno zasovražila svojo težo in barvo las. Prepričana sem bila, da me bodo sprejeli edino v primeru, če si pobarvam lase in preprosto preneham jesti.

Tako je pri svojih 16-ih letih spremenila barvo las, začela je preskakovati obroke in pretirano telovaditi. Prišlo je celo tako daleč, da je na dan zaužila le 50 kalorij, hrano pa je skrivala pred staršema, da ne bi kaj posumila. A njena mati, 42-letna Dorriane, je postala sumničava zaradi hčerinega nenadnega izgubljanja kilogramov, njene sume pa so potrdila sporočila sošolcev, ki jih je našla na njenem računalniku. Nemudoma jo je peljala k zdravniku, ki ji je postavil diagnozo anoreksije. Po štirih mesecih intenzivnega zdravljenja si je počasi opomogla in začela jesti. “Končno sem lahko odšla domov, toda ko sem se vrnila v šolo, se je nadlegovanje znova začelo, bilo je celo huje kot prej. Podlegla sem svojim starim prehranjevalnim navadam in telovadila po več ur dnevno.

V roku osmih mesecev je Annabele znova pristala v bolnišnici. Zdravniki so ugotovili, da je njeno srce tako šibko, da jo do smrti loči le nekaj uric. Takrat je končno priznala mami, da se je zaradi sošolcev izstradala. “Samo mami se imam zahvaliti, da sem danes živa. Vedno mi je stala ob strani in me spodbujala."

V treh mesecih, ki jih je preživela v bolnišnici, se je s pomočjo psihologa in ob podpori staršev počasi postavila na noge. “Zavedala sem se, da moram jesti, če želim ostati živa. Začela sem z zajtrkom, sčasoma tudi z večerjo.“ Prvič v življenju se Annabel dobro počuti v svoji koži, po zdravljenju je dokončala tudi šolo frizerke in s tem uresničila svoje sanje: “Končno lahko rečem, da sem prebolela vse težave, povezane z mojim telesom in sem zelo ponosna na svoje rdeče lase.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587