Vizita.si
Melanie je tehtala pičlih 32 kilogramov.

Novice

Anoreksična najstnica z 32 kilogrami

E. D.
27. 05. 2010 15.01
1

Melanie je začela hujšati že pri rosnih 13 letih. V želji, da bi bila tako suha kot Victoria Beckham in Nicole Richie, tudi po pet dni ni jedla ničesar. Pri 19 letih je tako tehtala le še 32 kilogramov.

Obsesija s hujšanjem se je pri Melanie Monks začela zato, ker so jo sošolci zbadali, da je debela. To je deklico tako prizadelo, da je pri komaj 13 letih začela hujšati. Vedno bolj je odklanjala hrano in vse bolj suhljata je bila.
Njeno željo po vitki postavi so še dodatno podžigale suhe zvezdnice, katerih fotografije v oprijetih večernih oblekah ali v kopalkah je gledala v revijah, po televiziji, na internetu. ''Victoria Beckham in Nicole Richie sta bili glavni zvezdnici, po katerih sem se zgledovala. Tako kot veliko drugih najstnic sem želela tudi jaz izgledati tako kot one. A če hočeš imeti tako suhljato postavo, moraš jesti dokaj nezdravo,'' pripoveduje Melanie. Čeprav se sliši nenavadno, ji je bila Richijeva na fotografiji, kjer je v kopalkah tekala po plaži in so ji štrlele kosti, nadvse všeč in tudi sama je hotela biti takšna. Tako je v želji po neverjetni suhosti hrano odklanjala tudi po pet dni, sicer pa je jedla samo lahka, neredilna živila. ''Limonin sok in zelenjavna juha v minimalnih količinah je tipični obrok anoreksičnega dekleta,'' pravi Melanie, pri kateri so bili takšni obroki stalnica.

A nenehno stradanje se je kmalu začelo odražati tudi na njenem zdravju. Bila je namreč vedno bolj slabotna, izpadati so ji začeli lasje in celo nohti. Ker je njenega fanta in starše močno skrbelo zanjo in ker so se bali, da jo bo obsesija s hujšanjem spravila v grob, so jo neumorno prepričevali, da mora prenehati s stradanjem. Melanie je namreč tehtala le še 32 kilogramov in bila sta jo še sama kost in koža. In sčasoma jim je anoreksični najstnici uspelo odpreti oči. Uvidela je, da s svojim početjem ogroža svoje zdravje in da ekstremno suha postava sploh ni lepa, kaj šele zdrava. ''Zdaj verjamem, da je to, da si preveč suh, pravzaprav nadvse nezdravo. In verjamem, da mora tudi Posh Spice razmisliti o svoji presuhi postavi in o svojem zdravju,'' pove Melanie, ki danes tehta 50 kilogramov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587