Vizita.si
Napisala sem nov profil, kjer sem izpustila nekaj superiornih podrobnosti (slika je simbolična).

Novice

Zabave željna medicinska sestra išče ...

Jutra Petrič
17. 09. 2009 18.58
2

Kot že rečeno moja prejšnja srečanja niso bila prav uspešna. Zato sem spustila kriterije, da ugotovim, kaj vse se še najde na portalu za iskanje izgubljenih duš.

Napisala sem nov profil, kjer sem izpustila nekaj superiornih podrobnosti (slika je simbolična).
Napisala sem nov profil, kjer sem izpustila nekaj superiornih podrobnosti (slika je simbolična).FOTO: iStockphoto

Nova taktika

Tokrat sem v svoj profil zapisala: Zabave željna in vedno nasmejana tridesetletna medicinska sestra iščem prijaznega, nasmejanega in urejenega fanta, s katerim si bom polepšala dolge zimske dneve. "Življenje je igra, igraj jo! Življenje je avantura, udeleži se je! Življenje je izziv, bori se! Izkušnje nas bogatijo, zato modrost dozoreva s časom.“ Kratko in jedrnato, se vam ne zdi?

Kajtanje, smučanje, jadranje – vse to bi počel in živel na račun svojih staršev (slika je simbolična).
Kajtanje, smučanje, jadranje – vse to bi počel in živel na račun svojih staršev (slika je simbolična).FOTO: Mateja Klavs

Nisem dolgo čakala

Odziv je bil še večji kot pri prejšnjem profilu, kar mi je dalo misliti, da se moški zelo radi zabavajo. Torej na zmenke v kavbojkah, beli srajci in v petkah, seveda. Urejena, vendar preprosta. Ker običajno ne uporabljam veliko ličil, sem se odločila, da vseeno poudarim nekatere svoje atribute. Že mama mi je govorila, da imam lepe oči, zato sem se odločila, da nanje nanesem nekaj senčila, poudarim trepalnice. Za piko na i sem na ustnice nanesla skoraj neopazno šminko.

Tudi tokrat s tremi

Odločila sem se, da izbiro lokacije tokrat prepustim moškim. Edini pogoj je bil, da se srečamo nekje v Ljubljani, saj sem Ljubljančanka in se zaradi igre, v katero sem se spustila, nisem namerava voziti po celi Sloveniji. Tudi tokrat sem se dogovorila za srečanje s tremi.

Prvo srečanje – faliran študent

Najprej sem se dobila s fantom, ki je bil kar precej mlajši od mene. Imam 33 let, Aleš jih je imel 28, vsaj trdil je tako. Faliran študent, poln zamisli in idej, kako spremeniti svoje življenje in svet na boljše s čim manj truda. "Saj država nas tako ali tako samo skubi," so bile njegove besede. Še vedno živi doma pri starših, ki ga deloma tudi vzdržujejo. Ima nekakšno podjetje za prodajo nepremičnin, ki pa mu ne prinaša dohodkov, s katerimi bi pokril svoje 'visoke'  življenjske potrebe. "Še dobro, da imamo dve stanovanji v lasti, ki ju oddajamo." On bi užival življenje, kajtal, se zabaval s prijatelji, hodil na jadranje in potapljanje. Pravzaprav ne bi imela nič proti takemu načinu življenja, če fant ne bi počasi začel razmišljati o tem, da bi vseeno končal fakulteto. Se počasi ustalil in morda začel razmišljati o 'resničnem' življenju, ki ga živi več kot polovica slovenskih državljanov, ki se bori za vsakdanjik.

Drugo srečanje – sivolasi ločenec


Moj naslednji kandidat je bil precej starejši od mene. Po videzu sodeč jih je moral imeti vsaj 50. Bila sem ne malo presenečena, kajti po internetni pošti je povedal, da jih ima 40. Kakorkoli že, leta me pravzaprav sploh ne zanimajo. V tistem trenutku me je bolj zanimalo, kaj mi bo gospod povedal. Vprašala sem ga, zakaj je izbral mene, saj sem njegovo popolno nasprotje. Energična in željna zabave. Rekel mi je, da ravno zaradi tega. Da je ločen tri leta in mu je neznansko dolgčas. Predlagal mi je, da se skupaj vpiševa na plesni tečaj. Obljubila sem mu, da bom o tem še premislila in mu sporočila. Sivolasi gospod je mencal, nato pa se je vseeno ojunačil in me povabil domov na sok. Kar iskreno mi je povedal, da je njegovo intimno življenje zelo skromno in da si želi nežnosti. Vrglo me je s stola, odšla sem na stranišče in globoko vdihnila. "Tale si pa upa!" Ko sem se vrnila, sem si hitro izmislila nekaj izgovorov in mu obljubila, da mu sporočim, kako sem se odločila glede plesnega tečaja.

Tretje srečanje – sošolec iz osnovne šole

Moje zadnje srečanje je bilo veliko presenečenje, saj je na zmenek prišel moj sošolec iz osnovne šole, Andrej. Pravzaprav sva bila tako presenečena drug nad drugim, da sva se najprej začela smejati in zbadati. Nisem ga videla vsaj že deset let in zdelo se mi je, da se je močno postaral. Povedal mi je, da ima dva otroka in da je ločen že pet let. Tudi sama sem mu razkrila svoj namen srečanja in prav nič ni bil presenečen. "Ja, saj takšna si bila od nekdaj, vedno si hotela nekaj več," mi je dejal. Vseeno me je zanimalo, kaj sploh počne na tem portalu. Povedal mi je, da so njegovi sovrstniki vsi poročeni in da nima nobene pametne družbe. Malo sem ga okarala, da bi lahko shujšal in se začel ukvarjati s športom. "Saj tam lahko srečaš kakšno zanimivo osebo," sem mu namignila. Priznal je, da je zakon naredil svoje. Zapustil se je in rad se 'pocrklja' s hrano. Aha, sem si mislila, torej nismo samo ženske tiste, ki depresijo tolažimo s čokolado in torticami. Posedela sva dosti dlje, kot sem nameravala. Vseeno pa sem mu povedala, da žal name ne more računati, saj sem zasedena. To sem si seveda izmislila, da ne bi imela dodatnih težav. Izmenjala sva si telefonske številke in se dogovorila, da se enkrat na mesec dobiva na kosilu in malo poklepetava.

Andrej se je precej zredil, zato sem mu namignila, naj malo shujša in se začne udeleževati družabnih dogodkov (slika je simbolična).
Andrej se je precej zredil, zato sem mu namignila, naj malo shujša in se začne udeleževati družabnih dogodkov (slika je simbolična).FOTO: iStockphoto


Konec internetne romantike

Ko sem prišla domov, sem nemudoma pobrisala svoj profil s portala za 'izgubljene duše'. Prav zares nimam časa za takšne neumnosti, poleg tega pa sem ugotovila, da se v krogu sučejo isti ljudje pod drugačnimi imeni. Nič čudnega, da se ljudje iščejo preko portalov, saj sem ugotovila, da je naša družba precej razvrednotena. Vesela, da imam še eno zanimivo izkušnjo za seboj. Poleg tega pa me čaka magisterij in potovanje v Pariz naslednji teden. Kaj pa vem, morda pa prav na letališču srečam ljubezen svojega življenja ...

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587