Vizita.si
Noge v postelji

Novice

Zmenek na slepo me je pripeljal do...

Jutra Petrič
15. 09. 2009 12.00
5

Ker sem neizmerno radovedna in nekoliko pustolovska, me je pot preko omrežja pripeljala do portala, za iskanje primernega partnerja. Prijavila sem se in moja odisejada se je začela.

Od prijateljic sem izvedela za portal, kjer se lahko srečuješ z moškimi. Takšnimi, ki naj bi popolnoma ustrezali željam in pričakovanjem. Ugotovila pa sem, da ni ravno tako. (fotografija je simbolična)
Od prijateljic sem izvedela za portal, kjer se lahko srečuješ z moškimi. Takšnimi, ki naj bi popolnoma ustrezali željam in pričakovanjem. Ugotovila pa sem, da ni ravno tako. (fotografija je simbolična)FOTO: iStockphoto

O portalu nisem imela pojma. Niti tega, kaj vse bom morala izpolniti, da bom sploh lahko prišla do primernih moških osebkov. Kakorkoli že, ugotovila sem, da se večina moških in žensk predstavlja precej superiorno, s tem mislim predvsem na zunanjost. In da o zahtevah, ki jih pričakujejo od svojih potencialnih partnerjev sploh ne govorim. Izpolnila sem vse kar so od mene zahtevali in igra se je začela. Sama v opisu nisem lagala, edina laž je bilo moje ime in izobrazba. Končujem namreč magisterij in se nisem želela pretirano izpostavljati. Ker mi beseda dobro teče, sem v dodatne rubrike vpisala nekaj mamljivih stavkov, ki naj bi pritegnile moškega mojega življenja. Ob vsem tem sem se neizmerno zabavala.

Ker sem neizmerno radovedna in nekoliko pustolovska, me je pot preko omrežja pripeljala do portala, za iskanje primernega partnerja. Prijavila sem se in moja odisejada se je začela. (fotografija je simbolična)
Ker sem neizmerno radovedna in nekoliko pustolovska, me je pot preko omrežja pripeljala do portala, za iskanje primernega partnerja. Prijavila sem se in moja odisejada se je začela. (fotografija je simbolična) FOTO: iStockphoto

Ponudbe so se vsule

Niti v sanjah si nisem predstavljala, da bo moj opis všeč toliko moškim. Pregledala sem nekaj profilov, ki so se mi zdeli primerni, si jih označila in se odpravila na prve tri zmenke. Seveda v seksi opravi. Črne nogavice, oprijeta obleka, ki je poudarjala mojo vitko postavo in dolge noge, spuščeni temni lasje in seveda obvezne visoke pete. Da nebi po nepotrebnem izgubljala časa, sem se v istem lokalu dogovorila kar s tremi. 

Prvi - gospod doktor znanosti, 40 let

Čeprav se je opisal kot intelektualno nadpovprečno osebo, me je hudo razočaral. Gospod pri zrelih 40 letih si je „dovolil“ krepko zamudo. Prišel je v nezlikani srajci, precej zmeden, pozabil se je tudi predstaviti. No ja, verjetno je pozabil zato, ker sem ga takoj opozorila, da zamuja. Ne znam namreč držati jezika za zobmi, netočnost pa me močno moti. Ko sva končno prebrodila začetno zadrego se je kar usulo iz njega. Čeprav sem bolj klepetave sorte sploh nisem prišla do besede. Gospod predava na filozofski fakulteti in očitno je prišel predavat tudi meni. Med njegovim predavanjem sem razmišljala samo o tem kako naj se ga na hitro znebim. Razložila sem mu, da sem dogovorjena s prijateljico in v slabe pol ure sva se vljudno poslovila. Močno sem si oddahnila, čeprav me Gospod doktor še vedno nadleguje. Še vedno mi piše pisma, čeprav sem se mu opravičila in mu razložila, da ni moški mojih sanj.

Predavanja poslušam že na fakulteti, zato sem bila zelo vesela, ko sem se "znebila" doktorja znanosti. (fotografija je simbolična)
Predavanja poslušam že na fakulteti, zato sem bila zelo vesela, ko sem se "znebila" doktorja znanosti. (fotografija je simbolična)FOTO: iStockphoto

Drugi - Apolon, 38 let

Čez dobri dve uri sem spet sedela v istem lokalu in čakala moškega s popolnoma drugačnim profilom. Apolon je prišel točno. Visok, postaven, športen. Poslovnež, v obleki in kravati, je najprej želel prikazati svojo finančno plat življenja. Ker sama končujem MBA v Parizu, sem z zanimanjem poslušala njegov pristop k delu. Omenjeni gospod me je vsaj pustil, do besede in pogovor je stekel. Ker mu pravzaprav ni nič manjkalo me je začel zanimati. 

Apolon je znal poslušati in se pravilno izražati. Njegova retorika je bila izpiljena, kot se za pravega managerja tudi spodobi. Povabljena sem bila celo na jadranje. (fotografija je simbolična)
Apolon je znal poslušati in se pravilno izražati. Njegova retorika je bila izpiljena, kot se za pravega managerja tudi spodobi. Povabljena sem bila celo na jadranje. (fotografija je simbolična)FOTO: iStockphoto

Znal je poslušati in se pravilno izražati. Njegova retorika je bila izpiljena, kot se za pravega managerja tudi spodobi. Čez dobre pol ure je postal pogovor bolj sproščen in intimen. In takrat je priznal, da je poročen in oče dveh otrok. Da mu v zakonu škriplje že nekaj let in da ima vse razen ljubezni. "Brž od tod! Tale bi rad sedel na dveh stolčkih hkrati." Ko je začel hvaliti mojo postavo in me celo povabil na jadranje, mi je prekipelo. Če bi živela v srednjem veku in imela metlo pod zadnjico, bi mu prisolila zaušnico ali dve in ga poslala k ženi reševat svoje probleme. Spet sem se na hitro poslovila in kar v lokalu počakala na naslednjega kandidata. Nisem mogla verjeti. "Je svet res tako razvrednoten? So res pomembne samo materialne dobrinel? Naj se loči in razdeli premoženje. Ne to pa ne, moški ego pa svojega bogatega imperija ne bo ...“

Tretji - športnik, 37 let

"Ja, kaj pa dela sama tako dobra bejba?" , "Zakaj si se pa razšla z bivšim frejerjem?" No, tole ni ravno retorika borznega posrednika, sem si mislila. (fotografija je simbolična)
"Ja, kaj pa dela sama tako dobra bejba?" , "Zakaj si se pa razšla z bivšim frejerjem?" No, tole ni ravno retorika borznega posrednika, sem si mislila. (fotografija je simbolična) FOTO: iStockphoto

Tudi sama se veliko ukvarjam s športom, zato sem se odločila dobiti s fantom, ki ima visoko izobrazbo in je navdušen športnik. Takoj sem opazila mladeniča prijetnega videza in hitro sva našla stik z očmi. Povedal mi je, da se ukvarja z borznim posredništvom in z delnicami. Zdelo se mi je, da je nekoliko mlajši od mene, vendar ga zaradi vljudnosti nisem vprašala. Najbolj pa me je zmotil njegov način govorjenja, govoril je namreč precej po domače, zato mu zgodbe o njegovi karieri nisem povsem verjela. Precej me je tudi spraševal. "Ja, kaj pa dela sama tako dobra bejba? Zakaj si se razšla z bivšim frejerjem? A ni ful dobr, da sva se spoznala?" Precej pod mojim nivojem. Morda bi bil primeren za druženje pri športnih aktivnostih? Ker sem bila tudi v to vedno manj prepričana sem predlagala, da si izmenjava še kakšno mnenje preko elektronske pošte.

In tako so se moji sobotni zmenki končali

Očitno sem se tudi sama opisala preveč superiorno. Ne vem, morda jih je premamila moja zunanjost. Kakorkoli, odločila sem se, da si še danes spremenim profil v nekaj bolj običajnega in enostavnega. Morda bi bilo pa bolje, da bi se na zmenke odpravila kar v kavbojkah. Sicer pa tudi v kavbojkah in petkah dolge noge ne izgledajo slabo. Sicer pa je vse skupaj samo igra. Ko bo kaj novega zagotovo izveste prvi...

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587