Vizita.si
image (28)

Novice

Silijo jo, da gre pod nož!

K.P.
21. 07. 2012 16.33
3

23-letno Kellie O'Farrell je v otroških letih zaznamovala nesreča, zaradi katere se je med odraščanjem počutila izobčeno. Danes je na svoj obraz ponosna in zavrača kakršne koli lepotne operacije.

23-letna Britanka Kellie O'Farrell je odziva neznancev ob pogledu na njen obraz že vajena. Občasno jo kak radovednež tudi vpraša, kaj se ji je zgodilo in Kellie brez oklevanja odgovori, da je njen videz posledica dogodka iz otroških let. "Bilo je septembra 1990 in igrala sem se v našem družinskem avtomobilu. Nekako mi je uspelo zakleniti vrata avtomobila in vzela sem vžigalnik, ki mi je nato padel na sedež. Vnel se je ogenj in preden je mami uspelo razbiti okna in me rešiti, sem bila že opečena po obrazu in rokah,“ se spominja Kellie. Takrat 2-letno deklico so nemudoma odpeljali v oddelek intenzivne nege v dublinski bolnišnici, kjer je bila en mesec brez zavesti in je ves čas prejemala protibolečinska sredstva. Ko se je zavedla, je še tri mesece okrevala v bolnišnici, do danes pa je imela na obrazu in rokah vsega skupaj 50 operacij. "Z rokami lahko opravljam vse, edino majhnih gumbov ne morem zapeti. Kadar postanejo trde in boleče, jih namočim v topli vodi. Preden stopim na sonce, uporabim kremo z visokim zaščitnim faktorjem, ker je moja koža zelo občutljiva,“ pojasnjuje Kellie. Bolj boleče od telesnih ran pa so bile duševne rane, saj se Kellie živo spominja besed ene izmed svojih sošolk, ki so pripravljale namišljeno lepotno tekmovanje: "Pri tekmovanju se ocenjuje, kako lepa so dekleta, zato ni pošteno, da sodeluješ tudi ti.“ Besede so Kellie takrat prizadele, a danes je glede svojega videza veliko bolj samozavestna.

Z leti se je odnos sovrstnikov do nje spremenil in danes ima ogromno prijateljev, ki so nanjo zelo ponosni. Kellie je postala obraz kampanje Face Equality, ki ljudi ozavešča o drugačnosti. "To, da bo moj obraz na oglasnem panoju, je dalo moji samozavesti velik zagon. Ni mi nerodno izstopati in ko sem prijateljem povedala, da bo moj obraz na naslovnicah revij, so bili zelo veseli zame,“ pove Kellie. Čeprav bi lahko svoj videz delno spremenila z lepotnimi operacijami, jih zavrača, saj si je povsem všeč takšna, kakršna je. Za njo je dolga pot telesnega in tudi duševnega okrevanja in zdaj lahko s ponosom zastopa tisto, kar med nekaterimi ljudmi še vedno ostaja tabu tema.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587