Vizita.si
V eni najhujših nesreč v Veliki Britaniji je življenje izgubilo sedem ljudi, 51 pa jih je bilo ranjenih.

Novice

Zbudila se je iz kome in ugotovila, da nima več nikogar

Ni.J.
16. 11. 2011 08.07
11

Emma Barton je v nedavni prometni nesreči pri kraju Somerset izgubila očeta in sestro. 19-letnico so po nesreči pri življenju ohranjali v umetni komi, zdaj, ko se je zbudila, pa ji bo moral nekdo povedati grozljive novice o družini.

V eni najhujših nesreč v Veliki Britaniji je življenje izgubilo sedem ljudi, 51 pa jih je bilo ranjenih.
V eni najhujših nesreč v Veliki Britaniji je življenje izgubilo sedem ljudi, 51 pa jih je bilo ranjenih. FOTO: Reuters

Pred dobrim tednom se je 19-letna Emma Barton s partnerjem Chrisom Nurbullom, svojim očetom in sestro peljala s pogreba, ko so se nenadoma znašli v eni najhujših britanskih prometnih nesreč, če ne celo najhujši v zadnjih 20 letih. Sedem življenj je ugasnilo, med pokojnimi sta bila tudi Emmin 67-letni oče Michael in 30-letna sestra Valerie, 51 ljudi pa je utrpelo telesne poškodbe.

Emmo so po nesreči nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so jo lahko zaradi hudih poškodb pri življenju ohranjali zgolj z umetno komo. “Emma počasi okreva. Ne pričakujemo hitrega napredka,“ je prejšnji petek za Sunday Mirror povedala družinska prijateljica Bartonovih Lee Rogers. “Upamo, da bo popolnoma okrevala. Emma je močna oseba in prepričana sem, da bo z njo vse v redu.“ Chris, ki je v trenutku, ko se je zgodila nesreča, sedel za volanom, pa je na Emmin Facebook profil zapisal: “Srček, prosim izvleci se. Ne morem živeti brez tebe, tako močno te ljubim.“

Emmina mama Theresa je umrla zaradi raka leta 2005, ko je bila stara komaj 46 let. Emmi pa bo sedaj, ko se je zbudila iz kome, moral nekdo sporočiti kruto novico, da je ostala še brez očeta in sestre. Policija še vedno raziskuje vzrok nesreče, v katero je bilo vključenih več kot 30 avtomobilov in šest tovornjakov.

Emma je pred nesrečo delala kot prostovoljka v dobrodelni organizaciji Thames Hospicecare. “Vsi smo bili šokirani, ko smo slišali, kaj se je zgodilo Emmi,“ je v izjavi za javnost povedala glavna izvršna direktorica organizacije Jacqueline Clark. “Emma je ljubko in izjemno priljubljeno dekle, s toplim in radodarnim srcem. Organizaciji je v zadnjih letih dala velik pečat. Odpovedala se je vsemu prostemu času, pred kratkim pa se je pridružila tudi osebju in postala asistentka v eni naših trgovin. Vsi držimo pesti zanjo in upamo na najboljše.“

Emmin partner Chris Burbull je prav tako prostovoljec v isti organizaciji. Tudi on je v nesreči utrpel nekaj poškodb, a ne tako hudih kot Emma. Njen oče Michael je umrl zaradi poškodb v prsnem košu, sestra pa zaradi poškodb vratu, prsnega koša in notranjih krvavitev v abdomnu.

Ste se nam že pridružili na našiFacebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587