Vizita.si
Edwin je za televizijo CNN razkril, da je imel, ko se je odločil shujšati, že 141 kilogramov. Danes je njegova postava vredna vsakega zavidanja.

Novice

Zdi se neverjetno, vendar je res!

L.E.
05. 07. 2013 07.58
16

To je preobrazba, ki jemlje dih. Edwin je imel, ko se je odločil shujšati, že 141 kilogramov. Korenita sprememba načina življenja pa je kriva, da jih ima danes pol manj. Postal je pravi lepotec, ki mu nihče ne verjame, da včasih ni imel nobene samozavesti.

Edwin je za televizijo CNN razkril, da je imel, ko se je odločil shujšati, že 141 kilogramov. Danes je njegova postava vredna vsakega zavidanja.
Edwin je za televizijo CNN razkril, da je imel, ko se je odločil shujšati, že 141 kilogramov. Danes je njegova postava vredna vsakega zavidanja.FOTO: Facebook

Edwin Velez je bil v svoji družbi vedno znan kot velik šaljivec, a le malokdo je vedel, da se za takim obnašanjem skriva ranjeno srce. Četudi je vedno deloval, kot da ga njegovi odvečni kilogrami ne motijo, si je na skrivaj želel, da bi svojo postavo lahko nekako spremenil. Ko je dosegel že 141 kilogramov, ga je streznila fotografija s počitnic na Bahamih. Gledajoč posnetek, na katerem je s svojimi prijatelji, je spoznal, da se samega sebe sramuje. Svojo zgodbo je zaupal televiziji CNN.

Fant, ki se je nekoč šalil, da je morda ogromen, je pa tudi seksi, se je v tistem trenutku pred približno letom dni in pol zatrdno odločil, da bo do naslednjega potovanja s prijatelji izgubil 45 kilogramov. To mu je uspelo, ker je razumel, kaj dela narobe. V družini so jedli veliko ocvrte hrane, zato so imeli težave s težo vsi. Ko se je v študentskih letih preselil na svoje, se je prehranjeval podobno. Večino dni je jedel hamburgerje, ocvrt krompirček in ocvrtega piščanca. Da bi svoje življenje končno spremenil, se je začel prehranjevati drugače, prvič se je začel bolj redno gibati. Rezultati so bili vidni zelo hitro.

Hujšati je začel novembra 2011. Danes tehta 70 kilogramov, kar je pol manj, kot jih je imel nekoč. To težo je dosegel po enajstih mesecih ter jo do sedaj tudi uspešno zadržal. Seveda vse skupaj ni šlo brez težav. Ostalo mu je denimo veliko odvečne kože, zaradi katere je moral prestati težko operacijo njene odstranitve. Ko je okreval, pa je pričel bolj razvijati svoje mišice ter se tako v resnično kratkem času spremenil v pravega lepotca. Kdor ga prej ni poznal, mu sploh ne verjame, da je bil kadar koli pretežek. Marsikdo celo misli, da si je vse skupaj enostavno izmislil.

Sliši se neverjetno, vendar je res. "Postavil sem si cilj, ki sem mu bil predan, bil sem odločen in discipliniran," skrivnost svojega uspeha odkrije Edwin. Ko spregovori o svoji spremembi, pravzaprav ne mara uporabljati besed, kot sta hujšanje ali dieta. Pravi, da je šlo za spremembo načina življenja. Začel je omejevati dnevni energijski vnos, izbiral je bolj zdrava živila, od različne zelenjave do pustega mesa in sadja, začel je telovaditi. Vse skupaj je bil velik izziv, toda pričel je tako, da je najprej denimo vsak dan 45 minut samo hodil. V določenem trenutku se je nato pričel počutiti pripravljenega, da se je pognal v tek. "Šele ko sem izgubil skoraj 20 kilogramov, sem se počutil dovolj pogumnega, da sem zavil tudi v telovadnico," pove. Tam je začel maščobe kuriti še tako, da je dvigoval uteži. Obenem je pil izključno navadno vodo, povsem se je odrekel gaziranim pijačam, sladkarijam in predelanim ogljikovim hidratom.

Edwin dodaja še, da ga je na njegovi poti do zastavljenega cilja želel odvrniti marsikdo, ki sam ni zmogel zbrati dovolj moči, da bi naredil takšno spremembo. Govorili so mu, da so njegovi cilji povsem nerealni, vendar jim je hitro pokazal, da je mogoče s trdno voljo doseči vse. "Želja mora biti res močna," pravi. "Šele ko se na takšno spremembo pripraviš psihično, jo lahko tudi res dosežeš." Danes nima več nobene potrebe, da bi se vrnil k svojemu nekdanjemu načinu življenja. Poleg tega pravi, da je veliko bolj samozavesten in lažje sprejema vsakodnevne odločitve. Spremenil se je njegov celoten pogled na svet, saj sedaj ve, da lahko doseže vsak cilj, ki si ga zamisli. "Se pa še vedno spomnim, kakšen sem bil včasih," zaključi. "To me drži na realnih tleh. Na svoji poti bi lahko tolikokrat obupal! Bilo je težko, vendar je bilo vredno vsake kaplje potu, ki sem jo prelil."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602