Vizita.si
image (28)

Novice

Starši so lahko le nemočno opazovali ...

K.B.
21. 01. 2013 10.56
10

Willow Bate so starši takoj, ko so na prsih opazili velik izpuščaj, pripeljali v bolnišnico. A v le eni uri je bilo vse njeno telo prekrito z vijoličastimi izpuščaji in 15-mesečna deklica je nekaj ur pozneje umrla.

Starša Nick Bate in Ruth sta 15-mesečno Willow peljala k zdravniku, saj se jima je zdela nekako utrujena in brez energije, a zdravnik ni odkril ničesar. Mati je tako zvečer pred spanjem še enkrat pogledala Willow in njenega triletnega brata Zaka, takrat je opazila, da so se na njenih prsih začele pojavljati nenavadne lise. Oče Nick, ki je gasilec in je usposobljen za prvo pomoč, je takoj prepoznal simptome in hitro sta jo peljala v bolnišnico Medway Maritime v Kent (jugovzhodna Anglija).

Ob prihodu v bolnišnico so zdravniki mali Willow diagnosticirali meningokokno septikemijo in začel se je boj za njeno življenje. V eni uri so izpuščaji prekrili vse njeno telo in bila je preveč bolna, da bi jo prepeljali k specialistu v bolnišnico St Thomas v Londonu. Prej vedno nasmejana majhna deklica je postajala vse bolj šibka in kmalu ji je odpovedalo srce. Začeli so jo oživljati, a neuspešno. Ko ji je srce odpovedalo že trikrat, sta mama in oče morala sprejeti grozljivo odločitev. "Pred izpuščaji ni bilo nobenega simptoma, a do takrat ko smo izvedeli, za kaj gre, je bilo že prepozno. Ko se ji je srce zadnjič ustavilo, so nas vprašali, ali bi radi, da še enkrat poskusijo. Rekli smo ’’ne’’. To je bila najtežja stvar, ki sem jo storil kdaj v življenju," je za Daily Mail povedal 36-letni oče Nick. Takrat je bila namreč že možgansko mrtva in oče ter mama sta vedela, da poti nazaj ni. Umrla je v petek v jutranjih urah.

"Bila je srečna, zdrava mala deklica, vedno se je smejala in tako si jo bomo tudi zapomnili. Vemo, da nismo mogli storiti ničesar, saj se je vse skupaj zgodilo tako hitro. Na neki točki je bilo okrog nas 15 medicinskih sester. Če lahko na kakršen koli način preprečimo, da se to, kar se je zgodilo nam, zgodi komu drugemu, bomo," je povedala njena mati, ki je skupaj s svojim možem že ustanovila kampanjo za meningitis, s katero v spomin na malo Willow zbirajo sredstva za boj proti meningitisu. "Ustanovila sva spletno stran Just Giving na dan, ko je umrla. Želiva si, da bi se iz njene smrti izcimilo kaj dobrega. Nočem biti žalostna in potrebujem nekaj, na kar se lahko osredotočim. Odziv je bil že takoj neverjeten in zbrali smo že skoraj 3000 evrov," je svojo odločitev pojasnila mati.

Več o meningitisu si lahko preberete tukaj.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602