Vizita.si
image (28)

Novice

Zdrava se je tik pred ciljem zgrudila in umrla

S.C.
23. 04. 2012 13.50
14

37.542 tekačev se je v nedeljo udeležilo znamenitega londonskega maratona, ki pa je bil usoden za 30-letno Angležinjo. Zdrava in v odlični formi se je tik pred ciljem nenadoma zgrudila in kmalu zatem umrla.

Clarie Squires, 30-letna frizerka in strastna športnica iz mesteca North Kilworth, se je to nedeljo že drugič udeležila znamenitega londonskega maratona. Pred tem je že osvojila vrh Kilimandžara, tako da je bila v odlični telesni formi, pripravljena na nove izzive. “Bila je zdrava, vitalna in polna življenja,“ znajo o njej povedati prijatelji in družinski člani, ki še kar ne morejo verjeti, kakšna tragedija se je pravzaprav zgodila. Le slab kilometer in pol pred ciljem londonskega maratona se je namreč Clarie nenadoma zgrudila, njeno srce pa je, kljub takojšnji zdravniški oskrbi, kasneje v bolnišnici za vedno ugasnilo. “Pretreseni smo in ves čas se sprašujemo, kako je lahko prišlo do tega,“ v solzah pove ena izmed tesnih družinskih prijateljic. “Clarie je bila aktivna že celo življenje, šport je bil njena ljubezen, njen način življenja. Nikoli ni imela resnejših zdravstvenih težav.“ Podporo in sočutje družini izrekajo tako številni Britanci kot tudi organizatorji prireditve. Clarie je bila že deseta smrtna žrtev na londonskem maratonu od leta 1981, ko je bil prvič organiziran. Nazadnje je bil leta 2007 usoden za 22-letnega inštruktorja fitnesa, večina pa jih je umrlo zaradi težav s srcem.

Če ste ljubitelji teka in se udeležujete tekaških prireditev, je dobro vedeti, kako se morate obnašati na dan maratona.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587