Vizita.si
Težave s penisom

Novice

Kmalu zatem je umrl ...

S.C.
15. 07. 2012 12.11
9

Nekega dne je zatipal majhno bulico na modih, osem mesecev kasneje je umrl. Je 28-letnega Britanca življenja stala lastna brezbrižnost ali pa je bil kriv zdravnik, ki njegovih simptomov ni jemal resno?

Težave s penisom
Težave s penisom FOTO: iStockphoto
Ko je 28-letni Pete Banke iz angleškega mesta Leamington na svojih modih začutil majhno, a nebolečo bulico, ni temu posvečal posebne pozornosti. “Od nekdaj je bil popolnoma zdrav, ni pil niti kadil in se je redno ukvarjal s športom. Tudi pomislil ni, da bi bilo lahko kaj resnejšega,“ pojasni njegovo dekle Anna. A je kljub temu tri dni kasneje obiskal osebnega zdravnika, ki pa mu je le predpisal antibiotike, češ da gre po vsej verjetnosti za okužbo.

Toda Petovo stanje se je vidno slabšalo, nenadoma je postal močno utrujen, začutil je bolečine v križu. Pri ponovnem obisku zdravnika je dobil protibolečinske tablete in bolniško, a nekaj tednov kasneje so mu moda močno otekla, bolečine pa so le stopnjevale.

Že močno zaskrbljen je Pete tretjič obiskal zdravnika, ki pa ga je tokrat poslal na dodatne preiskave, rezultati katerih so razkrili grozljivo resnico. Urolog je potrdil, da gre za rakavo obolenje na modih, ki je sicer najpogostejši rak pri moških, starih med 15 in 44 let, in v kar 97 odstotkih ozdravljiv, če se le odkrije dovolj zgodaj. Toda kljub temu da vsako leto v Veliki Britaniji za rakom mod zboli 2000 moških, jih 70 umre, ker simptomov ne jemljejo resno. “Če bi takoj, ko je na modih zatipal bulico, odšel na preiskave, bi bil danes zagotovo še živ,“ je prepričana Anna. Pri Petu pa se je rak razširil tudi na spodnji del trebuha in pljuča, zato je bilo nemudoma treba začeti s kemoterapijo. Dr. Robert Huddart iz Royal Marsden Hospital v Londonu je mladi par opozoril, da bo po zdravljenju Pete najverjetneje ostal neploden, a pomembno je, da preživi. Toda žal tudi po zdravljenju in potem ko so mu moda in bezgavke odstranili, se je rak še naprej širil. Pete je bil zelo slaboten, v ustih so se mu pojavile boleče razjede, bolezen se je razširila tudi na želodec in nenadoma mu je odpovedal imunski sistem. Bitko z življenjem je izgubil natanko osem mesecev po tem, ko je prvič začutil bulico. Njegova družina je zgrožena, ne morejo verjeti, da je vedno tako zdrav in vitalen mladenič tako hitro umrl. Dr. Huddart še opozarja, da je treba vse simptome, tudi na videz nedolžne, jemati resno ter si moda redno pregledovati. Življenje je namreč preveč dragoceno, da bi ga zapravili zaradi lastne brezbrižnosti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 596