Vizita.si
image (28)

Novice

Zdravnik je raka zamešal za nosečnost

S.C.
26. 12. 2011 09.55
0

Z nenavadno napihnjenim trebuhom je 16-letna Phoebe obiskala zdravnika, ki ji je povedal, da je noseča. Ultrazvok pa ni pokazal zarodka, pač pa ogromen tumor na jajčnikih.

Ko se je 16-letna Phoebe Quatre-Morgan vrnila iz počitnic, jo je začela obdajati jutranja slabost, ni več imela apetita, njen trebuh pa se je nenavadno napihnil. Zaradi sumljivih znakov je v spremstvu mame obiskala osebnega zdravnika, ki pa jo je poslal domov z zdravili proti zaprtju. A njeno stanje se je iz dneva v dan slabšalo, zato se je vrnila v zdravstveni dom in po površnem pregledu izvedela, da je v šestem mesecu nosečnosti.

Vedela sem, da to ni res, saj ni bilo nobene možnosti, da bi zanosila. Nikoli ne bom pozabila maminega pogleda, ko ji je zdravnik povedal, da bo postala babica,“ pove najstnica, njena mama pa doda: “Tako kot Phoebe sem bila tudi jaz šokirana. Zdravnik je bil prepričan, da je moja hči le ena izmed mnogih najstnic, ki skrivajo nosečnost pred starši.“

Phoebe je nosečnost ostro zanikala in trmasto vztrajala pri svojem, tako da jo je zdravnik poslal na ultrazvok. Ta seveda ni pokazal zarodka, pač pa ogromen rakav tumor na jajčnikih. “Ko so mi postavili diagnozo, sem si na neki način oddahnila, saj so končno ugotovili, kaj je z menoj narobe,“ pripoveduje Phoebe.

A dejstvo, da imam raka, me je močno prestrašilo in začela sem se spraševati, kaj mi bo prinesla prihodnost.“

Sledila je kirurška odstranitev tumorja in tri mesece kemoterapije. Vendar pa zdravljenje ni bilo povsem uspešno, saj so pri vnovičnem pregledu ugotovili, da so rakave celice še vedno prisotne, zato so ji odstranili maternico in ji predpisali še šest mesecev kemoterapije. Phoebe je okrevala in premagala zahrbtno bolezen.

Vesela sem, da sem ozdravela, a najhujše je bilo sprejeti dejstvo, da nikoli ne bom mogla imeti otrok. Lahko pa rečem, da me je izkušnja naredila močnejšo,“ pove danes 17-letna Phoebe, ki podpira kampanjo za ozaveščanje o raku na modih in jajčnikih pri mladih.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587