Vizita.si
image (28)

Novice

Umira, ker je dal zdravnik odpoved

Ni.J.
31. 01. 2012 10.14
2

160 kilogramov težka Louise pravi, da se kirurgi igrajo z njenim življenjem. Že drugič so namreč odpovedali poseg, ki je bil načrtovan zanjo, sedaj pa se boji, da naslednjega ne bo več dočakala.

Louise Hastings je stara 45 let, tehta pa 160 kilogramov. Že dvakrat je bila naročena na poseg, med katerim bi ji morali zmanjšati želodec, a so zdravniki vsakokrat prestavili operacijo. Prvič zato, ker so menili, da obstajajo še drugi bolniki, ki jo potrebujejo bolj kot ona, slednjič pa zato, ker je dal kirurg, ki bi moral voditi poseg, odpoved. Babica štirih vnukov sedaj trdi, da bo umrla, če ji zdravniki ne opravijo želodčnega obvoda, predvsem pa se boji, da do naslednjega datuma operacije ne bo več živa.

Postopek, s katerimi bi ji zmanjšali želodec in tako zavrli apetit, naj bi pomagal ljudem, ki nikakor ne morejo shujšati in njihova teža močno ogroža njihovo zdravje, doseči zdravo telesno težo, stane pa od 12 do 18 tisoč evrov. Vendar pa je za 45-letnico upanje, da bo še kdaj normalno zaživela, skorajda nično. V birminghamski bolnišnici, kjer naj bi jo operirali, je dal namreč odpoved še zadnji kirurg, ki je opravljal tovrstne operacije. “To je bila moja zadnja možnost, da bi me operirali. Astma, za katero sem zbolela, se namreč stopnjuje, če se mi bo stanje še poslabšalo, pa me ne bodo hoteli operirati,“ pravi. “Z mano so grdo ravnali. Počutim se, kot bi se igrali z mojim življenjem. Ko so me poklicali iz bolnišnice in odpovedali, niti ne prestavili operacije, sem samo še planila v jok.“ Povedali so ji, da ni na razpolago nobenega drugega kirurga, ki bi bil kvalificiran za tovrstne posege.

Hastingsova pravi, da se je začela rediti, ko so ji zaradi astme predpisali močna steroidna zdravila. “Ponoči moram nositi kisikovo masko, jemati moram celo kopico zdravil, zaradi česar večino dni preživim v stanovanju,“ pravi. Njen 48-letni mož Mark pa dodaja: “Popolnoma potrti smo in Louise nikakor ne moremo potolažiti in pomiriti. Razumem, da je bolnišnica ostala brez kirurga, a vendar bi morali poiskati nadomestnega. To je bila Louisina zadnja priložnost. Povedali so nam namreč, da bo po vsej verjetnosti kmalu umrla, če ne shujša.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587