Vizita.si
image (28)

Novice

Zdravniki so ga brezbrižno prepustili tragični usodi

S.P.
02. 10. 2012 12.53
7

Kjer je volja, tam je tudi moč. To so dokazali starši nemočnega Alfija McAuslanda, ki so ga zdravniki brezbrižno odpisali že pred začetkom zdravljenja. Staršem so celo svetovali, naj ga pustijo umreti, danes pa malček velja za pravi čudež medicine.

Nedonošenček Alfie McAusland, ki se je rodil kar tri mesece prezgodaj, po mnenju svetovno priznanih kardiologov danes velja za pravi zdravstveni čudež. Že v procesu razvoja je namreč utrpel kar 4 smrtonosne kombinacije srčnih okvar, zaradi česar so mu ti že pred rojstvom pripisali tragičen konec. Brez odstopanja so zavrnili vsako možnost zdravljenja ter staršem svetovali, naj ga preprosto pustijo umreti.

Glavne arterije v njegovem telesu so se tako napačno in nepopolno razvile, da je v njegovem srcu nastala velika luknja, hkrati pa je utrpel še hudo okvaro ventila, ki je glavni povzročitelj srčnega popuščanja. Posledično je veliko prešibka tudi krvna cirkulacija že tako nemočnega novorojenčka, ki po mnenju zdravstvenega osebja ni imel nikakršnih možnosti za preživetje. V bolnišnici “Glasgow’s Yorkhill Hospital“ so zato staršem svetovali, naj se po rojstvu poslovijo od svojega malčka in ga prepustijo neusmiljeni usodi. Izjemno tvegana operacija, ki bi mu utegnila rešiti življenje, namreč ni bila izvedljiva vse do 8. meseca starosti, do česar ga je ločilo še dobro leto dni.

“Bila sva čisto potrta. Pričakovali so, da bova kar vrgla puško v koruzo in ga prepustila “neizogibni“ smrti. Nisva mogla dojeti, da niso niti poskušali najti drugega načina zdravljenja, zato sva stvari vzela v svoje roke,“ se spominjata Natalie in Christopher McAusland. “Cena ni bila važna. Omogočila sva mu najboljšo možno oskrbo, ki ga je ohranjala pri življenju. Večkrat sva že mislila, da ga bova izgubila, saj ga je pogosto dušilo, bil je zelo šibak, včasih pa je celo pomodrel in utrpel popolno paralizo telesa.“ Izgleda, da je mali Alfie pravi borec, saj mu je navkljub tragičnim napovedim vendarle uspelo doživeti težko pričakovano operacijo.

“Njegov primer kardio anatomije je v medicini izjemno redek, saj se s takšnimi kompleksi le redko kdo sreča. Spopadali smo se z izredno zapleteno povezanimi srčnimi okvarami, ki se jih nikakor nismo smeli lotiti na pamet. Kot nedonošenček je bil zelo šibak, zato priznam, da upanja nismo imeli že od samega začetka. Kri je poplavljala njegova pljuča in za trenutek smo že mislili, da je vse zaman,“ pojasnjuje kirurg Mark Danton, ki je vendarle uspešno izpeljal kar 15-urno operacijo. Kljub temu da bo za zagotovo preživetje potreboval še nekaj nadaljnjih kirurških posegov, pa je njegov primer navdihnil in osupnil mnoge strokovnjake po vsem svetu. Z izidom pa so še posebej zadovoljni predvsem njegovi starši, ki za razliko od mnogih vanj niso nikoli podvomili.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587