Vizita.si
image (28)

Novice

Zdravniki so nad njo obupali – preživela je, ker starši niso

L.E.
07. 02. 2012 08.02
17

Mala Lilly je preživela hudo obliko raka možganov, potem ko so njeni zdravniki izgubili že vsako upanje, da jo lahko ozdravijo. Njeni starši se niso predali.

Dveletna Lilly MacGlashan je zbolela, ko je štela šele rosnih šest tednov. Medtem ko je njena sestra dvojčica ostala zdrava, so zdravniki Lilly odkrili tako imenovan nevroblastom, tumor, ki nastane na živčnem sistemu. To je najpogostejša vrsta raka, ki prizadene otroke – kar 50 odstotkov bolnikov je mlajših od dveh let. Simptomi se razlikujejo, glede na mesto, kjer se tumorji pojavijo, vendar se vsi bolniki soočajo z utrujenostjo, povišano temperaturo, bolečino v sklepih in izgubo apetita. Pri Lilly se je nevroblastom pojavil v trebuščku, zato ji je ta otekel, mučilo jo je zaprtje. Zdravniki so staršem povedali, da bodo bolezen lahko pozdravili. Malčica je začela kemoterapijo, ki naj bi ji sledila operacija.

Na žalost se bolezen tu ni ustavila. Komaj 14 dni po prvi diagnozi je Lilly začela bruhati in preživljati napade, ki so spominjali na epileptične. Tumorji so se razširili v njene možgane. Njeni starši so prejeli grozljivo novico: na svetu sta bila v zadnjih dvajsetih letih samo še dva podobna primera. Obakrat sta otroka umrla. To pa še ni bilo vse. Zasevki so se razširili še na oči in hrbtenjačo. Zdravniki so se morali predati. Staršem so povedali, da je rak v četrtem stadiju in preveč agresiven, da bi ga lahko pozdravili. Svetovali so jim, da hčerkico vzameta domov in se od nje poslovijo.

Toda starši se niso mogli predati. Medtem ko jim v Britaniji res niso mogli pomagati, so ugotovili, da v New Yorku obstaja inovativna vrsta zdravljenja v obliki zelo intenzivne radioterapije in injekcij, ki krepijo delovanje imunskega sistema. Toda zdravljenje bi bilo potrebno plačati, in to zelo drago plačati. Odšteti je bilo potrebno okoli 350 tisoč evrov. Tega si starši niso mogli privoščiti, zato sta začela denar zbirati na najrazličnejše načine: prispevala je družina, prispevali so prijatelji, prispevali so someščani, prispevali so bralci britanskih medijev. Zaradi njihove pomoči je danes Lilly zdrava in se lahko doma igra s svojo sestrico.

Več o simptomih možganskega tumorja si preberite tukaj.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587