Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kaj ji je zraslo na očesu

K.P.
20. 07. 2012 09.56
4

Javnost je navdušena nad dejanjem zdravnikov in kirurgov iz Kitajske, ki so deklici Jii Wanyan brezplačno odstranili strašen tumor in ji rešili življenje. Njena družina ji namreč posega ni mogla omogočiti.

3-letna deklica po imenu Jia Wanyan iz Kitajske je dolgo časa trpela zaradi neverjetno velikega tumorja, ki je visel z njenega očesa. Njena starša nista imela dovolj denarja za operacijo, ki bi deklici rešila življenje, zato sta lahko le nemočno opazovala, kako se je tumor na dekličinem očesu vedno bolj večal. Zgodba deklice se je dotaknila zdravnikov in kirurgov, ki so poseg odstranjevanja tumorja opravili brezplačno, njen videz pa bo izboljšalo tudi protetično oko. Triurna operacija je bila uspešna in za malo Jio zdaj sledijo kemoterapije, pozneje pa redni pregledi, s katerimi bodo zagotovili, da se bolezen ne bo vrnila. Šlo je za retinoblastom, ki je najpogostejši maligni očesni tumor v otroški dobi. Prve znake bolezni je možno opaziti po beli zenici, ki se pokaže na fotografijah. Oko kmalu postane rdeče in vneto, v primeru odlaganja z zdravljenjem, pa okrni vid. Zdravljenje je v 95 do 98 odstotkih uspešno.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587