Vizita.si
image (28)

Novice

'Že 74 let nisem ničesar jedel in pil!'

E.T.
29. 04. 2010 15.49
12

82-letni Indijec Prahlad Jani, ki ga zdravniki že več let preučujejo, pravi, da že od osmega leta starosti ni ne jedel ne pil. Kljub temu povsem normalno živi in nikoli v življenju ni bil bolan, še zatrjuje.

Primer 82-letnega Indijca Prahlada Janija še vedno buri duhove. Predvsem zdravniki so še vedno skeptični in se sprašujejo, kako bi bilo možno, da človeško bitje kar 74 let ničesar ne poje in popije, pa je kljub temu še vedno živo in zdravo. Še več – stari Indijec, ki ga imajo številni Indijci za samega boga, pravi, da nikoli v življenju ni bil bolan in da se počuti odlično. Ker so se o njegovem zdravstvenem stanju hoteli prepričati tudi zdravniki, je stari Indijec svoje jamsko bivališče za 15 dni zamenjal za bolniško posteljo, kjer ga ekipa 30 specialistov opazuje 24 ur na dan in opravlja takšne in drugačne preglede. Vse z namenom, da bi ugotovili, ali Prehlada Jani res govori resnico in če jo, kako je to z medicinskega vidika sploh mogoče. Kajti človek lahko v povprečju brez tekočine preživi le nekaj dni, brez hrane pa približno tri do štiri tedne. Tako se nejeverno sprašujejo, kako bi lahko Prahlad Jani brez jedače in pijače živel že več kot sedem desetletij?

Do zdaj so zdravniki ugotovili, da je Indijec zmožen urin, ki se nabere v njegovem trebuhu, nekako absorbirati v telo in tako izprazniti mehur, brez da sploh urinira. Kako je to mogoče, zdravniki ne znajo pojasniti. ''V njegovem mehurju je bilo 120 mililitrov urina. Ko smo ga prosili, da količino zmanjša na 50 mililitrov, brez da odide na stranišče oziroma brez da urinira, mu je to res uspelo! Nato pa smo mu rekli, naj mehur popolnoma izprazni in do večera mu je tudi to zahtevo uspelo izpolniti. In do tako, da ni odšel na stranišče!'' razlaga nevrolog dr. Sudhir Shah. ''Vse skupaj je popolnoma neverjetno. Ljudje namreč moramo odvajati urin iz telesa, sicer nam ledvice odpovejo. A po preiskavah sodeč, je Prahlada popolnoma zdrav!''

Še več – njegov nevrološki sistem se lahko kosa s 25-letnikom, še dodajajo zdravniki in, kot kaže, ima 82-letnik tudi skrivnostno sposobnost, da zavesto nadzoruje delovanje svojih notranjih organov. ''Do zdaj smo prišli do enega samega zaključka, in sicer tega, da je šel Janijev organizem čez neko nenavadno naravno tranformacijo in da lahko očitno zavesto nadzira svoje notranje organe, kar je sila neverjetno in nenavadno,'' še pove dr. Shah.

Prehlada Jani je v bolnišnico prostovoljno prišel pred enim tednom in od takrat ni ne jedel ne pil, pa tudi na stranišče ni šel. Zdravnikom razlaga, da mu energijo za življenje daje meditacija in da brez hrane ter pijače živi že vse od osmega leta, ko ga je blagoslovil Bog. Indijec bo na opazovanju ostal še teden dni in zdravniki mu bodo v tem času natančno pregledali vse organe. Upajo, da jim bo tokrat uspelo razrešiti veliko medicinsko uganko.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587