Vizita.si
image (28)

Novice

Ni se zavedala, da je predebela, dokler ...

S.P.
29. 01. 2013 13.07
2

Emma Money se je že v otroštvu spopadala s tako hudo obliko debelosti, da je bilo njeno zdravstveno stanje slabše od nekoga, ki bi pokadil kar 100 cigaret na dan. Nato pa jo je zlobna opazka sošolke pognala v lov za želeno postavo. Kaj porečete na takšno spremembo?

Britanska najstnica, ki je bila že v zgodnjem otroštvu tako čezmerno hranjena, da je bilo njeno zdravstveno stanje slabše od nekoga, ki bi pokadil kar 100 cigaret na dan, je v preteklih mesecih šokirala s svojo spremembo. Emma Money je tehtala že neverjetnih 140 kilogramov, nato pa jo je zlobna opazka sošolke za vedno spremenila.

"Ker se v naši družini prav vsi srečujemo z debelostjo, se sploh nisem zavedala, da sem 'predebela'. Dolgo nisem mogla razumeti, zakaj so moji vrstniki tako odtujeni, saj sem bila v svojih očeh povsem normalna. Nekega dne pa je dekle pristopilo do mene in me soočilo z realnim stanjem. Zlobna beseda je tako zabolela, da sem stekla domov in se pogledala v ogledalo. Ob pogledu nase sem začela neutolažljivo jokati," se spominja.

Po pogovoru s starši je izvedela, da se spopada z redkim genetskim obolenjem, ki ga je podedovala po očetu, zaradi katerega naj bi bilo hujšanje po naravni poti zanjo skoraj nemogoče. Pri 16 letih se je zato podala v iskanje kirurga, ki bi bil pripravljen izvesti obvod želodca, a so jo številni zaradi njene starosti nemudoma odslovili. Šele po dveh letih iskanja je naletela na strokovnjaka, ki je privolil v poseg. "Opozoril sem jo na nevarnosti, ki spremljajo operacijo, kot so močne krvavitve ali pa venske tromboze, a je bila za uspeh pripravljena sprejeti kakršno koli tveganje. Najprej sem razdelil njen želodec in ga tvoril v majhno 'kepo', nato pa sem moral razdeliti še njeno črevesje in ga združiti z na novo oblikovanim organom, da sem dosegel učinkovito spremembo v njeni prebavi," je pojasnil kirurg dr. Roger Ackroyd.

Rezultati so bili navdušujoči. "Želodec naj bi se normaliziral vsaj pol leta, a sem že po štirih mesecih začela opažati nezanemarljive spremembe. Vse se je spremenilo. Moje telo je bilo vse bolj vitko, ljudje pa prijazni; žaljivke so nadomestile pohvale in besede občudovanja. Moja samopodoba je znova začela rasti, najpomembnejše pa je, da sem danes prvič v življenju zares zdrava," z navdušenjem pripoveduje dekle. Do zdaj je izgubila že več kot 50 kilogramov, s posebno dieto pa naj bi nadaljevala še nekaj mesecev, dokler ne bo dosegla teže dobrih 70 kilogramov.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587