Vizita.si
image (28)

Novice

Že so se pripravljali na odvzem organov …

K.P.
19. 10. 2012 15.09
5

Strašljiv dogodek je mlado dekle priklenil na bolnišnično posteljo in njeno stanje se je nekaj časa le še slabšalo. Zdravniki so starše pripravili na najhujše in se že pripravljali na odvzem njenih organov, ko se je zgodilo nepričakovano …

Zdaj 20-letna Carina Melchior iz Danske je oktobra lani doživela grozljivo prometno nesrečo. Po treh dneh ležanja v komi in hospitalizacije v bolnišnici Aarhus so zdravniki ugotovili, da se stanje njenih možganov slabša, zato so se o nadaljnjih korakih posvetovali z njenimi starši.
Strinjali so se, da darujejo njene organe in da se odklopijo aparature, ki so njihovo takrat 19-letno hčer ohranjali pri življenju. A ravno, ko so se od Carine že poslovili, izklopili aparature in ko se je osebje bolnišnice pripravljalo na odvzem njenih notranjih organov, se je zgodilo nepričakovano. Še isti dan, ko so odklopili aparature, je Carina zadihala samostojno, odprla oči in premaknila noge. Starši so bili presrečni, obenem pa tudi ogorčeni nad ravnanjem zdravnikov: "Tisti banditi v belih haljah so prehitro odnehali, ker so samo želeli darovalca organov,“ je po poročanju portala DailyMail za danski časopis Ekstra Bladet zatrdil Carinin oče Kim.

Družinski odvetnik pravi, da Carina stalno sprašuje, ali so jo zdravniki poskušali ubiti. "Seveda je to velika travma, tako zanjo kot tudi za njene starše, ki so bili prepričani, da druge rešitve ni bilo in so pristali v darovanje hčerkinih organov,“ je odvetnik povedal za omenjeni časopis. Carina zdaj okreva v rehabilitacijskem centru in je zmožna govoriti, hoditi in jahati svojega konja.

Primer, ki je dobil tudi svoj dokumentarni film, je sprožil gorečo debato glede darovanja organov in v kakšnih primerih je nekdo prehitro razglašen za klinično mrtvega. Zdravniki zatrjujejo, da ni šlo za zlonamernost, temveč le za splet nesrečnih okoliščin in za napako v komunikaciji med osebjem ter starši, ki so proti osebju že vložili tožbo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587