Vizita.si
image (28)

Novice

Želela je imeti telo 14-letnice

L.E.
16. 10. 2011 08.13
0

Nekoč slavna in uspešna manekenka Jaime King je danes igralka. Razkrila pa je, kako je njeno delo spremenilo njen odnos do svojega telesa, zaradi česar se z motnjo hranjenja bori še danes.

32-letna Jaime King je prelepa danes, prelepa pa je bila tudi nekoč. Toda uspešna manekenka devetdesetih je takrat kot najstnica razvila zaskrbljujoč odnos do svojega telesa, ki se ga po svojih besedah ne more znebiti še dandanes. Svojo kariero je začela, ko je imela štirinajst let, takrat pa je bil priljubljen videz  Kate Moss in tako imenovanega heroinskega šika. Vedno je bila zelo vitka, toda namesto da bi bila s seboj zadovoljna, je obsedeno poskušala doseči veliko preozek, samo 50 centimetrov širok pas.

Jaime je v nedavnem intervjuju dejala: "Odrasla sem v Hollywoodu in vse življenje verjela, da moram izgledati stara 14 let. Imela sem čudno idejo, da moram tehtati 54 kilogramov, čeprav sem visoka 173 centimetrov.“ Pomoč je poiskala pri nutricionistu, s katerim se srečuje še danes, saj priznava, "da hrano uživa kot otrok. Pri življenju me ohranjajo majhni grižljaji najrazličnejših živil, od sendvičev s kikirikijevim maslom do puranove šunke, ovsene kaše in čokoladnih piškotov.“

Njene besede so dokaz, kako hitro lahko mlade manekenke razvijejo motnje hranjenja. Nedavno sta o tem spregovorili še dve manekenki, Carré Otis in Coco Rocha. Obe sta priznali, da sta bili, ko sta začeli delati, še veliko preveč nezreli, da bi lahko prenesli pritiske, ki jih je delo nanju nalagalo. 23-letna Coco Rocha je potrdila, da se odnos do hrane, ki ga je razvila Jaime, lahko še kako hitro pojavi, ko najstnice nenadoma niso več dovolj v stiku s svojimi starši pa tudi s šolo. "Mladim manekenkam enostavno nihče ne reče: normalno je, da se spreminjaš in dobivaš boke ter prsi,“ je dejala.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587