Vizita.si
image (28)

Novice

Želela je le, da bi bila videti kot Cheryl Cole

L.E.
29. 12. 2011 12.35
4

Komaj 22-letna Louise je želela le barvo, ki bi bila bolj podobna tisti, s katero se ponaša njena najljubša zvezdnica, Cheryl Cole. Toda rezultat je bil grozljiv.

Britanka Louise Henson si zagotovo nikoli več ne bo spet pobarvala las. Komaj 22-letno dekle je namreč pretrpelo hudo alergijo na sestavine barve. Samo dve uri po tem, ko si jo je nanesla, je bila njena glava skorajda še enkrat večja, njeno lasišče pa prekrito z izpuščaji. Enega očesa zaradi otečenosti sploh ni mogla odpreti. "Moj obraz je gorel, moje lasišče je bilo povsem vneto, oči so me srbele. Moj obraz je bil tako zatekel, da se nisem mogla niti nasmehniti, kaj šele da bi se zjokala," opisuje svojo agonijo.

Takoj je odšla na urgenco, kjer so ji vbrizgali kortikosteroide in tako pozdravili vnetje. "Ko sem prispela v bolnišnico, sem se jo bala zapustiti. Po poti so ljudje na ulici vame strmeli, otroci pa so se mi celo smejali. Bilo je, kot da imam hudo deformacijo obraza. Potem ko sem prišla iz bolnišnice, sem se praktično zaprla v svoj dom. Več dni sploh nisem šla ven. Ko pa sem morala po hrano, sem si nadela sončna očala in pulover s kapuco. Šele po tednu dni sem bila spet videti normalno." Čeprav so od dogodka minili že trije tedni, ji lasje vsakič, ko si jih umije ali počeše, še vedno izpadajo v šopih.

Louise je preživela hudo alergijsko reakcijo na eno izmed sestavin barve za lase, toda žal ne more ugotoviti, na kaj točno je tako alergična. Ker si lase barva že pet let, ni naredila testa na alergijsko reakcijo, ki ga proizvajalci priporočajo prav vsakič, ko zamenjamo barvo. Njena izkušnja kaže, kako pomembno je, da to storimo vsaj 48 ur pred tem, ko si pobarvamo lase. Alergije na sestavine barve za lase so sicer redke, vendar nas lahko presenetijo. Louise si sedaj las ne sme pobarvati nikoli več. Njena reakcija lahko namreč postaja vse hujša, dokler zaradi nje nekega dne ne bi mogla več niti dihati. "Na žalost sem vedno rada menjala barvo svojih las," pravi sedaj, ko si bo morala najti drug hobi.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587