Vizita.si
image (28)

Novice

Želela je le imeti lepe obrvi ...

K.P.
05. 09. 2012 08.45
18

Da upoštevanje modnih nasvetov včasih zahteva tudi svoj davek, se še kako dobro zaveda mlada Claire Culverwell, ki je zaradi atraktivnega videza ostala brez obrvi.

Kot marsikatero dekle si je v svojih najstniških letih tudi 30-letna Claire Culverwell želela imeti obrvi oblikovane v atraktiven lok, a ni vedela, da ji bo puljenje obrvi povzročilo trajne težave. "Nisem vedela, kako svojim obrvem v najstniških letih s puljenjem pravzaprav škodim. Ko so se pokazale posledice, sem bila naravnost zgrožena," pojasnjuje Claire. Pretirano puljenje obrvi je namreč poškodovalo folikle, zaradi česar obrvi niso znova zrasle v celoti. Močno so se razredčile in dlačice so postale tako tanke, da si je obrvi morala začeti risati s svinčnikom.

"To je močno vplivalo na mojo samozavest. Nisem želela, da me ljudje vidijo brez ličil. Kadar si nisem narisala obrvi, sem stežka tudi gostom odprla vhodna vrata," se spominja Claire, ki se je pri svojih tridesetih letih odločila za operativni poseg, s katerim si je povrnila polnost obrvi.

Kirurg Asim Shahmalak je opravil transplantacijo tako, da je vzel ozek trak las z ozadja njene glave ter dlačice previdno presadil na predel obrvi. Poseg je trajal šest ur, učinki, nad katerimi je bila Claire navdušena, pa so bili vidni takoj.

"To je velik problem mnogih žensk. Ko sem bila najstnica, je bilo puljenje obrvi moderno. To sem počela tudi v poznejših letih, na koncu pa sem si obrvi poškodovala. Lasni mešiček se ne more večno obnavljati, in če ga prevečkrat populiš, na koncu odmre. To se je zgodilo meni. Ugotovila sem, da sem si za stanje svojih obrvi kriva sama, in malce mi je bilo nerodno iskati zdravljenje," pove Claire.

Kirurg je pri posegu, ki je potekal pod lokalno anestezijo, uporabil 400 do 500 las in vsak je bil pritrjen na korenino. Dlačice je nato skrbno presadil na pacientkina obrvna loka v majhne luknjice, ki jih je naredil z iglo. Edina razlika med njenimi novimi in starimi obrvmi je ta, da nove obrvi rastejo hitreje in jih je treba vsakih nekaj dni pristriči.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587