Vizita.si
image (28)

Novice

Želela je le uresničiti sanje ...

S.C.
09. 04. 2012 08.05
5

V želji po karieri modela se je danes 29-letna Angležinja ujela v kremplje anoreksije, v najbolj kritičnem obdobju je tehtala pičlih 31 kilogramov. Bolezen je sicer prebolela, toda posledice bodo ostale.

Ko ji je bilo 23 let, je Terrie Walsh iz Berksa, ki si je obupno želela postati profesionalni model, tehtala 70 kilogramov, zaradi česar so jo fotografi zavračali na vsakem koraku, češ da je predebela. “Takrat se je začela moja nočna mora,“ se spominja Terrie. “Trdno odločena, da v najkrajšem možnem času shujšam 13 kilogramov in postanem model, sem z jedilnika za začetek črtala ogljikove hidrate ter se vpisala v bližnjo telovadnico, kjer sem preživela tudi po več ur na dan.“ Z drastično dieto in intenzivno vadbo je začela neverjetno hitro izgubljati kilograme, njena teža je v samo treh mesecih padla na 44 kilogramov. Mama jo je opozorila, naj ne pretirava, toda bilo je prepozno, Terrie je postala popolnoma obsedena s hujšanjem, doma se je lagala, da kosilo je drugje ali da hodi nakupovat, namesto tega pa je odšla v telovadnico in se potila do onemoglosti. Na dan je zaužila le solato in kakšno jabolko, svoje koščeno telo pa je skrivala za ohlapnimi oblačili.

Postajala je vse bolj utrujena, saj ji je zaradi pomanjkanja vitaminov drastično primanjkovalo energije, začeli so ji izpadati lasje, njen obraz pa se je postaral za vsaj 20 let. “Potem pa sem nekega dne zaradi izčrpanosti pristala pri zdravniku, ki mi je diagnosticiral anoreksijo in me poslal na kliniko za zdravljenje motenj prehranjevanje,“ še pove Terrie. Takrat je tehtala pičlih 38 kilogramov, bila je skoraj na robu smrti, njeni kosti so bile krhke, boleli so jo sklepi, toda sama sebi se je še vedno zdela predebela, zato tudi ni ubogala nasvetov strokovnjakov. Po dveh mesecih, ko je njena teža padla na 31 kilogramov, se ji je zdravstveno stanje tako poslabšalo, da je bila urgentno sprejeta v bolnišnico, za en mesec je celo izgubila spomin. Ko je bila izven nevarnosti, je bilo tudi njeni mami dovolj. “Mama me je začela prisilno hraniti, saj se je odločila, da me bo spravila v red,“ v smehu še pove Terrie. “Danes sem ji zelo hvaležna, saj mi je tako rekoč rešila življenje, hkrati pa sva se močno zbližali.“ Ob mamini podpori je Terrie počasi začela pridobivati na teži in danes, pri 29 letih, tehta zdravih 57 kilogramov. Njena postava je sicer idealna, toda obraz ima močno postaran, še vedno jo bolijo sklepi in je brez energije, najbolj hudo pa ji je zaradi tega, ker so ji zdravniki sporočili, da nikoli ne bo mogla imeti otrok.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587