Vizita.si
image (28)

Novice

Silikonsko zadnjico plačala z življenjem

K.B.
10. 02. 2011 09.24
1

20-letna Britanka Claudia Aderotimi je hotela postati slavna in snemati videospote, a na neki avdiciji so ji povedali, da ima premajhno zadnjico. Tako je odšla v Philadelphio, kjer so ji kar v hotelski sobi v zadnjico vbrizgali poceni silikon.

Mlada študentka Claudia Aderotimi z umetniškim imenom Carmella London je na vsak način želela postati slavna hip hop pevka in igralka, a je na eni izmed avdicij doživela hladen tuš. Povedali so ji, da ji ne bo uspelo, ker ima premajhno zadnjico. Mlado dekle je tako menilo, da je edina stvar, ki jo še loči do uspeha, povečava zadnjice. Ker ni imela dovolj denarja, se je preko spleta dogovorila za poceni poseg v ZDA, in sicer kar v hotelski sobi Hampton Inn blizu letališča. Tja je odpotovala skupaj z dvema prijateljicama in v zadnjico ter boke so ji vbrizgali silikon. Takoj po tem, ko je prejela injekcijo, je začutila bolečine v prsih in začelo ji je zmanjkovati sape. Peljali so jo v bolnišnico Mercy-Fitzgerald, kjer je dan pozneje umrla. Njena družina, ki ni vedela za to, da je dekle odpotovalo v ZDA, je šokirana, policija pa zdaj išče storilca, ki za poseg ni imel dovoljenja. Tako sumijo, da je storilec uporabil najcenejšo obliko silikona in ga najverjetneje vbrizgal v veno. Ko je silikon prišel v krvni obtok, je povzročil zastoj njenega srca.

''Če želimo povečati zadnjico, je treba uporabiti veliko tekočega silikona, ki je izjemno gost. In če ta gosta snov zaide v krvni sistem, ima to lahko usodne posledice. Lahko pride namreč do vitalnih organov, kot so pljuča, srce, jetra, ledvica in možgani ter povzroči smrt,'' je povedal newyorški plastični kirurg dr. Steven Victor. A natančen vzrok njene smrti bo seveda znan šele, ko bo končana obdukcija in celotna preiskava.

Sicer pa dr. Victor opozarja, da se takšni poceni posegi v hotelskih sobah opravljajo pogosto in da je to lahko izjemno nevarno. ''Že dolga leta se soočamo s tem problemom. Pogosto namreč k nam pridejo ljudje, ki s posegom, ki ga je opravila oseba brez dovoljenja, niso bili zadovoljni. Tako pridejo k nam pacienti, ki so jim v usta, obraz, prsi injicirali in vstavili meni povsem nepoznane substance. Nekoč se je k meni po pomoč zatekla celo pacientka, ki so ji v usta injicirali olje oreščkov. To so bili sicer vse primeri, kjer smo jim lahko pomagali. Javnost pa se mora zavedati, da so tovrstni posegi izjemno nevarni in da ljudi lahko stanejo življenja.''

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587