Vizita.si
image (28)

Novice

Želela se je le posloviti ...

S.C.
18. 06. 2012 09.33
4

Da se z ognjem ni igrati, se zelo dobro zaveda 25-letna Japonka, za katero je vsak dan prava nočna mora. Opekline, ki jih je utrpela na nedolžnem pikniku, ji namreč povzročajo nemalo preglavic.

25-letna Kaori, ki sicer prihaja iz Japonske, je zadnji dan svojega obiska pri družini v Vancouvru v Kanadi, kamor so se preselili, proslavila tako, kot se spodobi, z veliko dobre hrane. Marinirano meso ter množica drugih jedi, kot so začinjeno pikantno zelje, praženi rezanci ter začinjena špinača, so zaznamovali poslovilno zabavo. Prenosni plinski gorilnik, ki so ga postavili kar na sredino kuhinjske mize, jim je tako prišel še kako prav, vsi so veselo pomagali pri kuhanju in pripravljanju okusnih jedi ter se zabavali, kot že dolgo ne. “Bilo je tako prijetno, da nihče ni opazil, kako je vetrič, ki je privel skozi odprto okno, opozarjal na nevarnost,“ pripoveduje Kaori. Sredi družinske idile je namreč sunek vetra plamen na gorilniku nenadoma predramil in v hipu se je ogenj razširil po celi mizi ter zajel nesrečno Kaori, njeno mamo ter sestro.

Zgodilo se je tako nenadoma, da je nastala vsesplošna panika,“ se spominja še vedno šokiran Kaorin oče. “Slišalo se je grozljivo vreščanje, vsi smo brezglavo skakali naokoli ter se trudili pogasiti ogenj, ki se je širil in skušali rešiti najprej otroke.“ Na srečo so gasilci prišli pravočasno in pogasili ogenj, preden je povzročil še večjo katastrofo, vse tri nesrečnice, ki so jih plameni zajeli, pa so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so bile deležne zdravljenja zaradi hudih opeklin. Kaori jo je najslabše odnesla, utrpela je opekline tretje stopnje, izgubila je pokožnico, poškodovana pa je imela tudi podkožna tkiva. “Bolečine so bile neznosne, po celem telesu me je žgalo, opeklo mi je tudi obraz,“ se spominja. Sicer do česa hujšega ni prišlo, toda ostale so ji grde brazgotine, ki so jo zaznamovale do konca življenja. Soncu se nikakor ne sme izpostavljati, če že, mora uporabiti kremo z najvišjim zaščitnim faktorjem, a kakršen koli stik s sončnimi žarki ji povzroči neznosno srbečico, stanje brazgotin se poslabša. Največ težav ima pri umivanju, saj ji vzame tudi veliko časa, ker mora biti previdna, da se dodatno ne poškoduje ali da ne pride do infekcije. Upa, da bo z leti bolje, vendar njeno življenje nikoli več ne bo, kot je bilo pred nesrečo. Ne glede na vse pa je vesela, da je živa in se lahko veseli prihodnosti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587