Vizita.si
image (28)

Novice

Želela se je le znebiti nekaj odvečnih gubic …

S.P.
26. 04. 2013 15.32
19

59-letna Sheila Simmons ni pričakovala, da se bo njena želja po odpravi nekaj odvečnih gubic spremenila v pravo bitko za življenje. Privolila je v lažji operativni poseg, ki pa je na delu njenega obraza povzročil nepredstavljivo škodo.

59-letna Sheila Simmons si ni mislila, da se bo po preprosti želji – pomladiti svoj obraz – morala boriti za življenje. Ker je njen partner kar 17 let mlajši, se je odločila za pomlajevalni kirurški tretma – "facelift" in kemični piling obraza, ki pa sta povzročila nepredstavljivo škodo. Druge zato zdaj poziva, naj takšnim zvijačam ne nasedajo ter naj poskusijo vzljubiti svojo naravno podobo, saj se tega, kar smo imeli, zavemo šele, ko to dokončno izgubimo. “Svojo odločitev obžalujem vsak dan, odkar sem legla na tisto mizo. Želim si, da bi me pred tem kdo opozoril in poučil o vseh morebitnih tveganjih, zato bom zdaj v dobro vseh vas to storila jaz,“ je odločna Britanka.

Njena tragična zgodba se je začela leta 2007, ko se je zaradi pomanjkanja samozavesti ob precej mlajšem partnerju odločila za spremembo. Poslušala je prijateljico, ki jo je napotila k uglednemu plastičnemu kirurgu. Ta ji je predstavil različne, predvsem pa enostavne in "popolnoma varne" možnosti, s katerimi bi lahko poskusil pomladiti ter izboljšati kakovost njene kože- Že čez mesec dni je privolila v kemični piling in pa "facelift" celega obraza. “Dajali so zelo profesionalen vtis, zato sem jim slepo zaupala. V želji, da se bom končno znebila gubic, sem plačala dobrih 10 tisočakov ter prestala kar peturni operativni poseg, ki pa je šel zelo narobe,“ se spominja.

Kot pravi, je med okrevanjem pričakovala bolečine, a so te kmalu začele presegati meje vzdržnega. “Najprej sem začutila pekoč občutek, ki pa se je stopnjeval do te mere, da sem mislila, da mi bo koža zgorela. Začelo me je zategovati in kar naenkrat nisem mogla več dihati, zato sem se nemudoma odpravila nazaj na pooperacijski posvet.“ Na kliniki so ji predpisali antibiotike ter ji dejali, naj ne skrbi, saj naj bi bili zatekanje obraza in opisani simptomi povsem običajni. Verjela jim je, da ne gre za nič hujšega, dokler ni njen obraz zatekel na kar dvakratno velikost. S partnerjem sta začela informacije iskati na spletu, kjer sta odkrila, da naj bi takšno reakcijo povzročila alergija na nikelj. “Povedala sem jim, da sem na to močno alergična, pa me očitno niso jemali resno,“ je danes jasno razburjena.

Težave so se od takrat le še stopnjevale. “Sedmi dan okrevanja sem opazila, da je moja koža začela razpadati. Na licu sem opazila veliko razjedo in se nemudoma odpeljala v bolnišnico, kjer so mi povedali, da so posamezni deli obraza začeli gniti in odmirati,“ nadaljuje Simmonsova. Nadaljnji testi so razkrili, da gre za morebitno smrtno okužbo, zato so jo še isti dan sprejeli na agresivno zdravljenje z antibiotiki, ki so po nekaj dneh širjenje okužbe končno zavrli. Storjena škoda je bila žal že nepopravljiva. “Moj obraz je zdaj nesimetričen, saj tkiva na licu ni več. Prekrile so ga brazgotine, ostala pa sem tudi brez ušesne mečice. Sicer smo že začeli dolg postopek rekonstrukcije obraza, pa vendar čustvene bolečine nič več ne bo moglo odpraviti. Zdaj lahko le upam, da se bo končalo bolje.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602