Vizita.si
image (28)

Novice

'Želela sem biti takšna kot Cheryl Cole!'

Ni.J.
29. 08. 2011 10.28
15

Najstnica se zaradi obsedenosti s Cheryl Cole bori z anoreksijo. Potem ko je začela hujšati, da bi imela takšno postavo kot zvezdnica, je pri 170 centimetrih višine namreč shirala na 35 kilogramov.

Charlotte O'Neill je pri 15 letih hotela biti takšna, kakršna je bila leta 2008 Cheryl Cole, ko se je kot sodnica pridružila šovu X Factor. Začela je preskakovati zajtrk, zmanjševala je svoje obroke in se odrekla čokoladi ter vsem drugim sladkarijam. V dveh tednih je shujšala tri kilograme. “Velikokrat sem se počutila lačno in šibko, a sem svoje izgubljene kilograme imela za uspeh. Vedela sem, da me to pelje bliže k cilju, bliže k podobi Cheryl Cole,“ pravi.

Ko je Charlotte začela hujšati, je pri 170 centimetrih višine tehtala 54 kilogramov. Kot cilj si je zadala, da bo shujšala na 45 kilogramov. Vendar pa s ciljno težo še vedno ni bila zadovoljna, zato je hujšanje nadaljevala. “Moje noge in roke niso bile videti tako vitke kot pri Cheryl,“ se spominja. Njena teža je zatem še kar upadala, ko je shujšala na 38 kilogramov, pa je v akcijo stopil njen učitelj telovadbe. Charlotte je nagnal k zdravniku, ta pa ji je diagnosticiral kronično anoreksijo in jo napotil v bolnišnico na zdravljenje. Tamkajšnji zdravniki so jo opozorili, da so v nevarnosti njeno srce in drugi notranji organi ter da se bo s stradanjem podala v smrt. Dali so jo na strogo prehranjevalno dieto.

V centru za zdravljenje od motenj hranjenja je Charlotte zatem preživela devet mesecev in se v tem času zredila na 50 kilogramov. Takrat je lahko zapustila kliniko in se vrnila domov. Vendar pa je po prihodu domov začela ponovno hujšati. Tokrat je s stradanjem še bolj pretiravala, tako da je shujšala na 35 kilogramov.

Takrat je v akcijo stopila še Charlottina mama in svojo hči odpeljala na dopust na Tenerife. Nekaj dni pred koncem dvotedenskega potovanja, ko jo je mama peljala na zajtrk, pa je Charlotte začutila, da je čas, da nekaj ukrene. “Prešel me je nenavaden občutek,“ se spominja Charlotte. “Tistega dne sem za zajtrk pojedla umešana jajca z gobicami, paradižnik in toast.

Od takrat naprej je začela normalno jesti in pridobivati na teži. Meni, da je sedaj, ko je stara 18 let, svojo obsedenost prerasla. “Za svoje težave in bolezen ne krivim Cheryl. Vem, da ona ni imela težav z anoreksijo in bi bila zgrožena, če bi izvedela, da sem jo izrabila kot inspiracijo za svoje stradanje.“ Kljub temu pa je vesela, da Cheryl letošnje leto ni več sodnica na šovu X Factor. “Zares si ne bi želela še enkrat prestajati vsega tega.“

So zvezdniki s svojimi vitkimi podobami slab vzor današnjim najstnikom? Svoje mnenje izrazite na naši Facebook strani. Če se nam še niste pridružili, lahko to storite s klikom na

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587