Vizita.si
image (28)

Novice

Želela si je zablesteti, toda ...

K.P.
21. 06. 2012 14.34
0

29-letna Angležinja Lexi je o svoji sanjski poroki sanjarila že od malih nog. Kot vsaka nevesta, si je tudi sama tisti dan želela zablesteti v beli obleki, a sprva nedolžna dieta je postala obsesija.

Da bo svoj usodni da dahnila brez odvečnih kilogramov, ki so jo spremljali večino življenja, se je 29-letna Lexi Zelley iz Norwicha, odločila, ko je prvič pomerila poročno obleko, a kmalu so se želje po zapeljivem videzu spremenile v obsesijo, zaradi katere je v pičlih šestih mesecih tehtala le še 40 kilogramov.

"Ko sem se v svoji beli obleki sprehodila do oltarja, je povabljencem vzelo dih, saj so bili nad mojim videzom skorajda zgroženi. Prijatelji, ki so me ponovno videli po nekaj letih, so bili naravnost šokirani, ko so zagledali mojo krhko postavo in koščena ramena, ki jih je razkrivala moja poročna obleka," se spominja Lexi, ki se je hujšanja sprva lotila z uravnoteženo prehrano in redno vadbo, pri kateri ji je družbo delala prijateljica Nina. "Opazila sem, da Nina hitreje izgublja kilograme, zaradi česar sem postala tekmovalna. Nina je kmalu zanosila, zato je dieto opustila, mene pa je pogled na moj zaročni prstan gnal naprej in začela sem tekmovati sama s seboj. Na tehtnico sem stopila trikrat na dan, fitnes sem obiskala šestkrat na teden, štela vsak grižljaj hrane in zaužila le 500 kalorij (2100 KJ) dnevno. Svoje slabe prehranjevalne navade sem skrivala pred lastnim partnerjem. Imela sem tudi napade panike in nekega dne sem se zaradi težav s srcem ter znašla v bolnišnici, kjer sem izvedela, da mi že odpovedujejo ledvice. Zdravniki so me opozarjali, da bo takšna pot zame usodna," pojasnjuje Lexi, ki svoje ravnanje zdaj obžaluje, saj njene težave niso vplivale le na njeno zdravje, temveč tudi na zakonsko zvezo, ki se je po šestih mesecih končala.

Po zdravljenju v kliniki za motnje prehranjevanja ter s pomočjo prijateljice Bethany in svoje mame je Lexi pridobila nazaj nekaj kilogramov in zdrav videz, a se dobro zaveda, da je njen poročni dan uničil njen zakon in jo skoraj stal lastnega življenja.

Zlasti v času poletja, ko se odpravljamo na morje, se radi poslužujemo raznih načinov, kako čimbolj učinkovito izgubiti tistih nekaj kilogramov, ki so se nabrali preko zime, da bi se na plaži počutili kar se da samozavestno, kar pa mnoga dekleta kot je Lexi pahne v nezdrave življenjske navade. Pred idealiziranje podob iz raznih revij je vselej bolje postaviti skrb zase in svoje telo, zato naj bo hujšanje zmerno in predvsem zdravo. S prehrano, ki naj bo uravnotežena, je potrebno zaužiti dovolj hranljivih snovi, ki jih naše telo dnevno potrebuje, pa tudi velike količine vode, ki, še posebej v vročih dneh, preprečijo dehidracijo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587