Vizita.si
image (28)

Novice

Želela si je le zvezdniško zadnjico ...

S.P.
28. 05. 2013 07.59
11

Vse, kar si je želela 46-letna Apryl Michelle Brown, je bila večja in polnejša zadnjica, končala pa je kot obupana pohabljenka. Neznanka ji je namreč v telo nevede injicirala industrijski silikon, zaradi česar so ji morali najprej odstraniti ritnici, po razvoju okužbe pa še obe roki in nogi.

Vse, kar si je želela 46-letna Apryl Michelle Brown, je bila večja in polnejša zadnjica, danes pa je zaradi svoje neustavljive želje obupana pohabljenka. Ko je privolila v nezakonito injiciranje silikona v omenjeni predel, si namreč ni predstavljala, da se bo zmes, ki so ji jo vbrizgali, izkazala za sanitarno silikonsko tesnilo, ki je v kopalnici kot spojilo sicer nepogrešljivo, za človeško uporabo pa še zdaleč ne primerno. Njeno telo se je odzvalo s takšno alergijsko reakcijo, da je zaradi svoje nespametne odločitve ostala brez obeh ritnic, rok in nog, le za las pa je ušla tudi smrti. “Nedovoljeni tretmaji so z razlogom nedovoljeni in prepovedani,'' svari po svoji strašni izkušnji.

Že v najstniških letih so jo dražili, češ da je njena zadnjica ploska ter neizoblikovana, zato je vedno hrepenela po lepi in polni obliki. Dokler pa nista leta 2004 v njen frizerski salon stopili neznani ženski, ki sta ji predstavili možnost ''domačega zdravljenja'', pri katerem lahko posameznice vsa potrebna polnila po veliko nižji ceni kupijo na črnem trgu, vbrizgajo pa si ga kar doma  popolnoma same. ''To se mi je zdela idealna rešitev za moje težave, saj je bila predvsem cenovno dostopna. Ženska, ki mi je zadevo predstavila, je bila videti tako profesionalna, da sem ji slepo zaupala. Prepričana sem bila, da bom končno dobila zadnjico, s kakršno se lahko pohvali J.Lo,'' se spominja.

Komajda znanko je obiskala na domu in ji pustila, da ji (kot oseba brez kakršnega koli zdravstvenega znanja) v zadnjico injicira silikon. Prejela je dve injekciji. ''Že pri prvi injekciji sem občutila hude bolečine, a mi je ''strokovnjakinja'' zatrdila, da je to popolnoma normalno. Zato sva čez nekaj tednov tretma še enkrat ponovili. Občutek sem imela, da bom dobesedno eksplodirala. Tkivo me je tako bolelo, da bi bila smrt v tistem trenutku pravo olajšanje. Vstala sem iz postelje in si prisegla, da se tja nikoli več ne bom vrnila.'' A kaj, ko je bilo takrat že prepozno. Kar dve leti je trpela neznosne bolečine, nato pa je njena zadnjica še otrdela in počrnela.

Zdravniške pomoči, zaradi občutka sramu, do takrat ni želela poiskati. ''Opažati sem začela neke čudne simptome, saj sem v tkivu zatipala velike zatrdline, koža pa je močno potemnela. Tako sem končno obiskala zdravnika, ki pa me je šokiral s svojo ugotovitvijo.'' Povedal ji je namreč, da je v njenem telesu našel sledi industrijskega silikona, zaradi česar jim je preostalo le eno – amputacija. Februarja 2011 so se lotili prve operacije, ki pa je bila neuspešna, saj jim je načrte prekrižala smrtno nevarna okužba, zaradi katere so se več dni borili za njeno življenje. Za dva meseca so jo dali v umetno komo, medtem pa opravili kar 27 operacij, da so iz njenega telesa uspeli odpraviti še zadnje sledi nevarnega polnila. ''Sicer sem ostala brez ritnic, a je bolečina končno ponehala.''

A je že kmalu za tem, ko se je zbudila, sledilo novo (šokantno) presenečenje. Dobila je gangreno, ki se je hitro razširila še v obe roki in nogi, zaradi česar so ji morali kirurško odrezati tudi vse štiri ude. ''Bolezen je tako hitro napredovala, da bi lahko izgubila življenje, zato mi ni preostalo drugega, kot da se poslovim še od teh delov telesa. Prejokala sem za celo morje solz, preden sem si opomogla, a sem danes glede na okoliščine lahko še presrečna.'' Tako se danes, po šestih mesecih zdravljenja, hrabro privaja na novo življenje. S pomočjo proteze za ude se je naučila hoditi, znova pa bi rada osvojila tudi veščine plavanja, kolesarjenja in teka. ''Od smrti so me večkrat ločile le še sekunde in vse to zaradi ene neumne, pa vendarle močne želje po lepoti ter kančku samozavesti. Zato ponavljam – nekatere stvari so odsvetovane ali celo prepovedane z razlogom in ne zato, ker vam jih kdo ne bi privoščil.''

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602