Vizita.si
Donna bo morala zaužiti vsaj 12 tisoč kalorij dnevno in se čim manj gibati, če si želi pridobiti naziv najdebelejše ženske na svetu.

Novice

Tehtati hočem 450 kilogramov!

E.T.
15. 03. 2010 09.20
8

42-letna Američanka Donna tehta 273 kilogramov in se zaradi debelosti komaj premika. A kljub temu je odločena, da se bo v naslednjih dveh letih zredila na 450 kilogramov in tako postala najdebelejša ženska na svetu.

Donna bo morala zaužiti vsaj 12 tisoč kalorij dnevno in se čim manj gibati, če si želi pridobiti naziv najdebelejše ženske na svetu.
Donna bo morala zaužiti vsaj 12 tisoč kalorij dnevno in se čim manj gibati, če si želi pridobiti naziv najdebelejše ženske na svetu.FOTO: iStockphoto
Če želi Donna Simpson v naslednjih dveh letih res doseči svoj nenavaden cilj, bo morala zaužiti vsaj 12 tisoč kalorij dnevno in se čim manj gibati. Takšno obilno prehranjevanje jo bo močno udarilo po žepu, zato se je odločila, da bo svoje obroke prenašala prek spleta in tisti, ki jo bo želel med nažiranjem opazovati, bo za to moral plačati. A ker ima zelo rada sladkarije, hamburgerje, ocvrt krompurček in drugo redilno hrano, pravi, da uživanje 12 tisoč kalorij dnevno zanjo ne bo noben problem. ''Moja najljubša hrana je suši in naenkrat sem zmožna pojesti celo 70 kosov sušija,'' pove Donna. ''Obožujem pa tudi tortice in druge sladkarije. Najraje pa imam krofe!''

A Donni je teža že začela povzročati nevšečnosti. Že po nekaj korakih se tako zelo utrudi, da mora sesti in si odpočiti. Kadar mora zaradi kakšnih opravkov zapustiti stanovanje, se mora na pot podati s posebnim električnim skuterjem. Kljub temu pa je Američanka prepričana, da je z njo vse v najlepšem redu in da njena teža ne ogroža njenega zdravja. In kar je zanjo najpomembnejše – kot debeluška se Donna v svoji koži odlično počuti.

Debela ženska na<br>tehtnici
Debela ženska na<br>tehtnici FOTO: iStockphoto

Tudi njen zaročenec pravi, da je njegova debelušna bodoča žena nadvse seksi, in jo pri odločitvi, da si prisluži naziv najtežje ženske na svetu, popolnoma podpira. ''Mojemu zaročencu so že od nekdaj všeč bolj okrogle ženske. Zato mi stoji ob strani in ga prav nič ne moti, da se bom še bolj zredila,'' pripoveduje Donna.

Sicer se je 42-letna Američanka začela rediti že v zgodnjem otroštvu. Ko je bila stara devet let, je tako tehtala že 83 kilogramov. ''Naša mami nam je ljubezen izkazovala tako, da nam je ves čas pripravljala obilne obroke. Zelo pogosto in veliko smo jedli. A mami ni nikoli pustila, da bi se zaradi debelosti kdo norčeval iz nas. Celo z zdravniki se je kregala, ko so ji govorili, da smo prekomerno težki in da teža škodi našemu zdravju,'' se otroštva spominja Donna. Ko pa je mama umrla in se je oče ponovno poročil, je Donnina mačeha pretežke otroke prisilila v dieto. ''Bilo mi je tako težko, da sem se tihotapila v kuhinjo in iz shrambe na skrivaj jemala hrano. Hujšanje me je namreč delalo tako nesrečno.Ves čas sem bila lačna in le na hrano sem lahko mislila.'' Hujšanje jo je pripeljalo celo tako daleč, da je začela razmišljati o operaciji, s katero bi ji zmanjšali želodec, a si je zaradi prijateljeve smrti, ki je med takšno operacijo umrl, tik pred zdajci premislila. Takrat se je zatrdno odločila, da ne bo nikdar več hujšala, ker je bila debela preprosto srečnejša. Zdaj pa je tudi zatrdno odločena, da si bo ne glede na zgražanja in očitke, ki jih je deležna, prislužila naziv najdebelejše ženske na svetu. Le njeno zdravje mora nekako zdržati takšno drastično rejenje ...

Sicer pa veliko ljudi z izjemno prekomerno težo ne vidi svojih kilogramov. Zakaj, preverite v članku Debeli ne vidijo svojih kilogramov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587