Vizita.si
Enostaven recept za bolj raven trebuh: več vode.

Novice

Žena slavnega športnika jemala dih …

L.E.
21. 08. 2012 15.42
24

Žena nizozemskega nogometaša je na svojih nedavnih počitnicah mamila prav vse poglede. Celo med športnim udejstvovanjem je bila namreč videti popolna, pokazala pa je tudi zelo zavidljivo postavo.

Enostaven recept za bolj raven trebuh: več vode.
Enostaven recept za bolj raven trebuh: več vode. FOTO: iStockphoto

Če je še pred mesecem dni svet obkrožila fotografija, na kateri je imela Sylvie van der Vaart okoli trebuščka malo preveč maščobnih blazinic, se je žena nizozemskega nogometaša po tem zanjo zagotovo neljubem dogodku očitno odločila, da bo javnosti kmalu pokazala veliko lepšo postavo. Na nedavnih počitnicah o kakršni koli odvečni maščobi tako ni bilo ne duha ne sluha. Vsi drugi dopustniki so lahko s plaže opazovali le popolnoma raven trebušček, ki so ga zaradi njegove popolnosti lahko pripisali samo trdemu in predanemu delu. Prava prehrana, redna kardiovadba, dovolj trebušnjakov … Recept je dobro znan, težko se ga je držati. Spodaj si torej preberite, kako lahko do malo bolj ravnega trebuščka pridete še po malo manj znanih bližnjicah.

Zabavna vadba za bolj vitek pas: vrtenje obroča.
Zabavna vadba za bolj vitek pas: vrtenje obroča. FOTO: iStockphoto

Pijte več vode

Če pijete dovolj vode, vaše telo ne zadržuje tiste, ki je več ne potrebuje. Sliši se paradoksalno, vendar resnično prav pitje zadostne količine tekočin zmanjša videz napihnjenosti. Toda enakega učinka nimajo alkoholne, gazirane in sladkane pijače. Če vode ne marate ali ste se je naveličali, poskušajte njen okus izboljšati z dodajanjem rezin limone in limete ter celo kumare, vmešate lahko tudi listke mete. Poleti lahko ohladite različne zeliščne čaje, veliko tekočine pa lahko vnesete še z uživanjem sadja in zelenjave.

Uživajte več vlaknin

Izbirajte hrano, ki je bogata z vlakninami. Zaradi njene sestave jo morate namreč več časa žvečiti, kar pomeni, da je boste verjetno veliko manj pojedli. Da bi se znebili odvečne maščobe, morate namreč pojesti manj kalorij, kot jih dejansko potrebujete. Poleg tega boste po uživanju sadja, zelenjave, rjavega riža, polnozrnatih izdelkov, kaš in stročnic dlje časa ostali siti. Zavedajte se, da bo tak način hujšanja veliko bolj učinkovit kot stradanje ali izpuščanje obrokov, ki bosta imela samo nasproten učinek.

Uživajte le zdrave maščobe

Da bi se znebili maščobnih blazinic, se vam ni treba povsem odreči včasih tako blagodejni mastni hrani. Pazite le, po kakšni posežete. Pripravite si ribe in belo meso, uživajte olive, avokado in olivno olje, po solati potresite semena, med malico grizljajte oreške. Če boste v svojo prehrano vključili tudi takšno hrano, ne boste imeli tolikšne potrebe po tisti, ki je morda okusna, toda tudi povsem nezdrava.

Izogibajte se soli in sladkorju

Če boste jedli močno soljeno in sladkano hrano, se ne boste mogli pohvaliti z lepim trebuščkom. Odločiti se boste morali torej, kaj je za vas bolj pomembno: uživanje ob določeni vrsti hrane ali bolj zdravo telo. Namesto soli preizkusite različna zelišča in začimbe, namesto sladkorja preizkusite umetna sladila.

S prijatelji se družite na sprehodu

Četudi morda ne marate dejanskega športa oziroma zanj nimate časa, se zagotovo ne boste branili prijetnega sprehoda, še posebno, če vam družbo delajo prijatelji. Med zanimivim pogovorom ne boste niti opazili, koliko kilometrov ste prehodili. Če si boste zaželeli večjega izziva, se lahko tako odpravite tudi v hribe.

Ko imate čas, stiskajte trebuh

Ko stojite in čakate, se včasih spomnite na trebuh in ga začnite enakomerno stiskati. Tudi na sploh med hojo pazite, da popek vedno nekoliko povlečete nazaj, proti hrbtenici. Tako se boste bolj pravilno držali ter se sčasoma tega položaja tako navadili, da boste trebuh stiskali celo takrat, ko o tem sploh ne boste razmišljali. Stiskajte ga tudi, ko sedite. Posledično boste sedeli bolj vzravnano.

Vrtite obroč

Vrtenje obroča je vadba, ki je zabavna, vendar hkrati učinkovita. Obroč lahko vrtite celo, ko gledate televizijo, kar pomeni, da ga lahko zagotovo vsak dan vrtite vsaj petnajst minut. Rezultati bodo vidni, saj ga ne boste mogli vrteti, ne da bi stiskali mišic. Namesto da med gledanjem svoje najljubše serije ves čas ležite, vsaj za kratek čas vstanite in telovadite.

Delajte predklone

Ko imate nekaj prostih trenutkov oziroma vam je dolgčas, poskušajte narediti deset predklonov. Stisnite trebuh in se trudite čim bolj približati prstom na nogah. V izhodiščni položaj se vračajte počasi in se ustavite šele, ko iztegnete roke nad glavo.

Dovolj spite

Brez krivde si vsak dan privoščite dovolj spanca. Če je vaše telo spočito, bo namreč delalo veliko bolj optimalno, kar pomeni tudi, da na vaše trebušne mišice ne bo nalagalo dodatnih maščob. Če nič drugega, lahko za svoje telo naredite vsaj to.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587