Vizita.si
Čeprav je brez maternice, je povila svojega prvorojenčka.

Novice

Sestra ji je uresničila sanje!

K.B.
03. 03. 2015 09.50
5

Pri 16 letih so ji povedali, da ne bo mogla donositi, saj se je rodila brez maternice. A čeprav je mislila, da ne bo mogla imeti otrok, je sedaj končno postala mamica.

Čeprav je brez maternice, je povila svojega prvorojenčka.
Čeprav je brez maternice, je povila svojega prvorojenčka.FOTO: Profimedia
Britanka Susan Hughes se je rodila brez maternice in bila povsem obupana, ko je pri 16 letih izvedela, da nikoli ne bo mogla donositi svojega otroka. A njena starejša sestra Sarah Wheeler ji je obljubila, da bo naredila vse, kar je v njeni moči, da bo lahko postala mamica. Tako je pred 15 meseci s sestrino pomočjo sedaj 33-letna Susan le dobila svojega prvorojenca Dougieja. 38-letna Sarah je namreč donosila sina svoje sestre in njenega moža Mika.
''Presrečna sem, da imam popolno družino in vsa zahvala za to gre moji sestri,'' je povedala Susan.
''Presrečna sem, da imam popolno družino in vsa zahvala za to gre moji sestri,'' je povedala Susan. FOTO: Profimedia

Susan in Mike sta bila presrečna, ko sta končno lahko svojo družinico povečala za še enega družinskega člana, in pravita, da za to prečudovito darilo Sarah hvaležna za vedno. ''Starejše sestre morajo skrbeti za svoje mlajše, a moja sestra je presegla vsa pričakovanja,'' je za britanski Mail Online povedala novopečena mamica iz mesta Swadlincote v okrožju Derbyshire. ''Uresničila je vse moje sanje in je najbojša teta na svetu.''

Sarah je bila sicer že mati treh otrok, a pomoč sestri nikoli ni bila vprašanje. ''Takoj sem rekla, da bom donosila Susaninega otroka in se o tem nisem niti posvetovala s svojim možem. To sem vedno imela v mislih in vedela sem, da bo prišel čas, ko bom to storila. Vedno držim svoje obljube in tudi te nisem nikoli imela namena prelomiti,'' je pojasnila. Kot pravi, po porodu novorojenčka Dougieja ni bilo težko predati v roke svoje sestre, saj se je ves čas zavedala, da je le kot 'pečica', v kateri 'vzhaja' otrok. Kljub vsemu pa priznava, da zaradi tega s svojim nečakom čuti posebno vez.

Sicer pa so Susan že v najstniških letih diagnosticirali Mayer Rokitansky Kuster Hauserjev (MRKH) sindrom – stanje, ki vpliva na reproduktivni sistem in pomeni, da nima maternice. Spominja se, da jo je diagnoza popolnoma potrla: ''Bila sem obupana. Vedno sem sanjala o tem, da bom mama in da bom imela svojega otroka. Ko sem izvedela, da sama ne bom mogla naravno roditi otroka, me je zlomilo.'' Ko je vsa objokana prišla domov, jo je sestra potolažila in ji obljubila, da ji bo pomagala pri uresničitvi sanj. ''Mojo roko je vzela v naročje in sklenili sva dogovor. Rekla mi je, da ko bo prišel dan, ko bom želela imeti otroke, jih bo ona donosila namesto mene,'' se sestrine obljube spominja Susan.

Sarah je bila sicer že mati treh otrok, a pomoč sestri ni bila nikoli vprašanje.
Sarah je bila sicer že mati treh otrok, a pomoč sestri ni bila nikoli vprašanje.FOTO: Profimedia

Pred osmimi leti je prijateljstvo med Susan in Mikeom preraslo v ljubezen, tri leta kasneje pa sta se pričela pogovarjati o možnostih, ki jih imata za naraščaj. Susan je Mikeu povedala za dogovor s svojo sestro. Čeprav je bila Sarah že mati treh otrok, je povsem brez oklevanja izpolnila svojo obljubo, ko jo je Susan znova prosila za pomoč.

Susan in Mike sta privarčevala 13.000 evrov, ki sta jih potrebovala za zdravljenje neplodnosti, po dveh ponesrečenih poskusih v zasebni kliniki v Nottinghamu, pa je v tretjem poskusu umetna oploditev končno uspela. Februarja 2013 je družina izvedla dobro novico, da je Sarah zanosila. ''Poklicala me je in mi povedala, da bom kmalu postala mamica. Ulile so se mi solze sreče, in to je bil najboljši trenutek v mojem življenju,'' se spominja Susan.

Susan in Mike sta bila presrečna, ko sta končno lahko svojo družinico povečala za še enega družinskega člana.
Susan in Mike sta bila presrečna, ko sta končno lahko svojo družinico povečala za še enega družinskega člana.FOTO: Profimedia

Novembra leta 2013 se je rodil mali Dougie, to pa je bil najsrečnejši dan v Susaninem življenju: ''Bila sem prva, ki sem ga pestovala. Z besedami ne morem opisati občutka ljubezni, ki sem ga začutila do njega, ko sem ga crkljala. Niti sanjalo se mu ni, kako smo se borili, da je prišel na svet. Ko sem ga lahko vzela domov, je bilo neverjetno. Bil je vse to, o čemer sem sanjala in tako rada sem mama. Presrečna sem, da imam popolno družino in vsa zahvala za to gre moji sestri.''
 

Dojenček - 1
Dojenček - 1FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587